Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kalıcı yaz saati uygulamasına tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'dan paylaştığı videoda kalıcı yaz saati uygulamasını eleştirirken, bu kararının hastalıklara yol açacağını söyledi. Kılıçdaroğlu "Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkum ettiler ülkeyi. Ama hemen, mutlaka düzelteceğiz" dedi.
Ankara Masası
|
29 Kasım 2022, Salı - 09:23
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kalıcı yaz saati uygulamasına tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından kalıcı yaz saati uygulamasına tepki gösteren bir video paylaştı. 

"Türkiye'nin sabahları aydınlık olacak. Sabredin, çok az kaldı" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

" Bu cehaleti ülke artık kaldıramaz oldu"

"Kış saatine geçmeyerek bakın çocuklarımıza ne yaptılar? Bu karanlıkta yollara düşen, göz göze, kalp kalbe, el ele vermeye çalışan insanlarımız... Türkiye'nin sabahlarını karanlığa boğdular. Bu saraylıların her şeyden korkmasına alışmıştık da, gün ışığından korkmaları neyin nesi? Bu cehaleti ülke artık kaldıramaz oldu. Ama ben bu cehaletin üreteceği sonuçlarla ilgili bir rapor hazırlattım.

"Hastalıklara yol açarsınız"

Biyolojik saatimizin en önemli uyaranı gün ışığıdır. Bir sinyaldir. Bu sinyal gelir ve fizyolojik süreçleri kontrole eden çeşitli hormonların üretimi başlar. Bunu engellerseniz hastalıklara yol açarsınız. Bu yapılan, bozuk biyolojik ritim, nöro hastalıklar, diyabet ve kanser gibi hastalıklar için önemli bir risk teşkil ediyor. Bunlar rapor falan bilmez, okumazlar. Kalpleri gibi zifiri karanlığa mahkum ettiler ülkeyi. Ama hemen, mutlaka düzelteceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1970739/kemal-kilicdaroglundan-kalici-yaz-saati-uygulamasina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.