Cevdet Yılmaz'dan toplantı sonrası açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 6 bakanla bir araya geldiği '2023 Yılı 2'nci Yarıyıl Ekonomi ve İstişare Toplantısı'nın ardından, "Kamusuyla, özel sektörüyle temel hedefimiz istikrar içinde büyümek, kalkınmak ve sosyal refahı artırmak. Bu anlamda bir hedef birliği içindeyiz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
08 Ağustos 2023, Salı - 16:16
Cevdet Yılmaz'dan toplantı sonrası açıklama

Fiyat istikrarı ve enflasyonla mücadele önerileri temalı '2023 Yılı 2'nci Yarıyıl Ekonomi ve İstişare Toplantısı' Ticaret Bakanlığı'nda gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında düzenlenen toplantıya Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı katıldı. 

4 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Temel hedeflerin istikrar içinde büyümek ve kalkınmak olduğunu vurgulayan Yılmaz,"Kamusuyla, özel sektörüyle temel hedefimiz istikrar içinde büyümek, kalkınmak ve sosyal refahı artırmak. Bu genel hedefimiz. Bu anlamda bir hedef birliği içindeyiz. Büyümeyi istikrarlı bir şekilde ve istikrarlı bir ortamda gerçekleştirmek önemli." dedi.


Enflasyonla ilgili olarak girdi maliyetlerini düşürücü, girdi maliyetlerini azaltıcı, arzı artırıcı politikaların önemi üzerinde durulduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Tabii ki yine makro, para politikası, maliye politikası bunlarla ilgili genel bir çerçeve içinde arzı artırıcı, girdi maliyetlerini düşürücü politikalar üzerinde duruldu. Bu çerçevede gıda konusuna birçok arkadaşımız vurgu yaptı. Konut arzının artırılması, konut maliyetlerinin düşürülmesi noktasında önemli görüşler ifade edildi. Bir taraftan bütçede disiplini sağlarken, bütçedeki deprem başta olmak üzere artan harcamaları, bütçe açığımızın belirli bir düzeyin üzerine çıkarılmaması açısından çalışmalarımız var." ifadelerini kullandı.

"Eylül'de paylaşacağız"

Yılmaz son olarak Türkiye olarak para politikaları, maliye politikalarının yanı sıra yapısal reformlarla yola devam etmek istediklerini söyleyerek, "Bu konuda Orta Vadeli Programımıza dönük epeyce teklifler aldık. İnşallah eylül ayı içinde bu başlıkla toplumla paylaşacağız" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093566/cevdet-yilmazdan-toplanti-sonrasi-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.