İsrail'in Gazze saldırılarına son verilmesi için Mısır ateşkes çağrısında bulundu

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak için bir ateşkes teklifi olduğunu duyurdu. Hamas'ın barış anlaşmalarını kabul etmesi durumunda silahlı mücadeleyi sona erdireceği belirtildi.
Afife Kaya
|
29 Nisan 2024, Pazartesi - 19:22
İsrail'in Gazze saldırılarına son verilmesi için Mısır ateşkes çağrısında bulundu

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının sona erdirilmesi için bir ateşkes teklifi olduğunu açıkladı. Şukri, Suudi Arabistan'da düzenlenen Uluslararası Riyad Ekonomi Forumu'nda bu konuya değindi. 

Ateşkes teklifi hakkında detaylı bilgi vermemekle birlikte, Mısır'ın Gazze'deki askeri müdahaleyi reddettiğini vurguladı. Hamas'ın Filistin Kurtuluş Örgütü'ne katılması ve barış anlaşmalarını kabul etmesi durumunda silahlı mücadeleyi sona erdireceğine dair liderlerinden açıklamalar olduğunu belirtti. 

Mısır ve Katar arabuluculuğunda hazırlanan yeni bir ateşkes ve esir takası anlaşması teklifinin Hamas'a sunulduğu ve Hamas'ın teklif üzerinde çalıştığı bildirildi. Gazze Şeridi'ne yapılan İsrail saldırılarında binlerce Filistinli hayatını kaybetti ve on binlercesi yaralandı.

Uluslararası toplumun ateşkes çağrılarına rağmen İsrail saldırılarını sürdürüyor ve Gazze Şeridi'nin güneyinde Refah'a kara saldırısı yapılacağı tehdidinde bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136020/israilin-gazze-saldirilarina-son-verilmesi-icin-misir-ateskes-cagrisinda-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.