Dolar 25 TL'ye mi inecek? Mahfi Eğilmez açıkladı

Dr. Mahfi Eğilmez, dolar kurunun 25 TL'ye gerilemesinin mümkün olduğunu söyleyerek ekonominin mevcut durumunu değerlendirdi. Faiz artışı ile dolar kurunun ters orantılı olduğunu belirten Eğilmez, ekonomide yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu vurguladı. Ayrıca, döviz satışı ve kur baskısıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulunarak enflasyon beklentilerini paylaştı.
Afife Kaya
|
29 Nisan 2024, Pazartesi - 19:35
Dolar 25 TL'ye mi inecek? Mahfi Eğilmez açıkladı

Eski Hazine Müsteşarı ve ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, dolar kurunun 25 TL'ye gerilemesinin mümkün olduğunu belirtti. Eğilmez, katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarda, "Faizi bugün 80'e çıkar dolar kuru büyük ihtimalle 25'e düşer" dedi. Ayrıca Eğilmez, ekonominin düzelmesi için yapılması gerekenleri de sıraladı.

Eğilmez, Merkez Bankası'nın faiz artırmasının tek başına enflasyonu düşürmeye yetmeyeceğini vurguladı ve yapısal reformlara ihtiyaç olduğunu belirtti. "Yanlış faiz ekonomiyi batırabilir. Doğru belirlenirse de ekonomiyi kurtarmaz. Yanına mutlaka bir şeyler koymak lazım" şeklinde konuştu.

Doları tutmak için döviz satılıyor

Kur baskısı ve döviz satışı hakkında da konuşan Eğilmez, "Kuru tutuyoruz şimdi mesela" dedi ve ekledi: "Kura baskı uyguluyor, ne yapıyor satıyor. Döviz satıyor, şimdilerde alıyor. Tersine döndü ama tekrar satacak. Kuru 32’lerde, 33’lerde tutmaya çalışıyor. Niye tutmaya çalışıyor? GSMH yüksek görünsün diye…"

Enflasyon için tahminini açıkladı

Faiz artışı ve dolar kuru arasındaki ilişkiye de değinen Eğilmez, "Faizi bugün 50'deyiz, 80'e çıkar kur büyük ihtimalle 25'e düşer" diyerek faiz artışı ile dolar kurunun ters orantılı olduğunu ifade etti.

Eğilmez, enflasyonun 50-55'ten aşağı düşmeyeceğini öngördü. IMF'nin 45'lik tahminini iyimser bulduğunu belirten Eğilmez, 50-52 civarı bir enflasyon beklediğini vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136023/dolar-25-tlye-mi-inecek-mahfi-egilmez-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.