CHP 1 Mayıs'ta Taksim'e gidecek

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 1 Mayıs İşçi Bayramı için Taksim'e çağrı yaparak, "Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz." dedi. Ancak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Taksim Meydanı'nda kutlama yapılmayacağını duyurdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kararın gözden geçirilmesini talep ederek, Taksim'in sembolik önemine vurgu yaptı ve 1 Mayıs kutlamalarının sorunsuz bir şekilde Taksim'de gerçekleştirilmesi konusunda kefil olduğunu belirtti.
Afife Kaya
|
29 Nisan 2024, Pazartesi - 21:25
CHP 1 Mayıs'ta Taksim'e gidecek

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 1 Mayıs İşçi Bayramı için Taksim'e çağrı yaptı. Çelik, "Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz." dedi. CHP, 1 Mayıs için Saraçhane'de toplanma çağrısı yaptı. İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "1 Mayıs'ta Taksim'e! Emeği, adaleti, sömürüden arınmış düzeni savunmak için hep birlikte Taksim'e yürüyoruz. 1 Mayıs Çarşamba. Toplanma alanı: Saraçhane. Saat: 10.00" mesajını paylaştı.

Ancak İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmayacağını duyurdu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yerlikaya'yı telefonla arayarak, Taksim Meydanı'nda kutlanmaması kararının gözden geçirilmesini talep etti. Özel, Taksim'in ve 1 Mayıs'ın sembolik önemi olduğunu vurgulayarak, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de sorunsuz yapılması konusunda kefil olduğunu belirtti ve CHP üyelerinin gerekirse görev yapabileceğini bildirdi. Özel, Taksim kararının değerlendirilmesi talebini yineledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136031/chp-1-mayista-taksime-gidecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.