BOTAŞ'tan müjde: Doğalgaz fiyatları değişmiyor

BOTAŞ, mayıs ayında doğalgaz fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını duyurdu. Konut, sanayi ve elektrik üretim amaçlı kullanılan doğalgazın fiyat tarifeleri sabit kalacak. Konut tüketicileri için 1000 metreküp doğal gaz için uygulanan fiyat 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Sanayi aboneleri için ise fiyatlar kademe 1 için 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak sabit tutuldu. Elektrik üretim amaçlı doğalgaz kullanımı için ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak açıklandı.
Kaynak: AA
|
30 Nisan 2024, Salı - 18:37
BOTAŞ'tan müjde: Doğalgaz fiyatları değişmiyor

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), mayıs ayına ilişkin doğalgaz satış tarifelerinde değişiklik yapılmadığını duyurdu. BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan bilgilere göre, mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimi için kullanılan doğalgazın fiyatlarında mayıs ayında herhangi bir değişiklik yapılmadı.

BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine uygulayacağı satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Sanayi aboneleri için ise kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak sabit tutuldu. Elektrik üretim amaçlı doğalgaz kullanımı için ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Doğalgaz fiyat tarifelerinin aylık olarak hesaplandığı belirtildi. BOTAŞ'ın internet sitesinde yapılan açıklamada, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136186/botastan-mujde-dogalgaz-fiyatlari-degismiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.