Yoğun yağışlar Ankara'yı vurdu: 1300’ü aşkın su baskını ihbarı yapıldı

Ankara Valisi Vasip Şahin, kentin çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddetli yağışların yol açtığı su baskınları hakkında açıklamalarda bulundu. Şahin, şu ana kadar 1330'dan fazla su baskını ihbarı aldıklarını ve ekiplerin müdahalelerine devam ettiğini belirtti.
Afife Kaya
|
01 Mayıs 2024, Çarşamba - 05:01
Yoğun yağışlar Ankara'yı vurdu: 1300’ü aşkın su baskını ihbarı yapıldı

Ankara'da etkili olan yoğun yağışlar, birçok bölgede su baskınlarına neden oldu. Ankara Valisi Vasip Şahin, şehirdeki durumu değerlendirmek üzere basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Şahin'in verdiği bilgilere göre, Ankara genelinde yaklaşık 1330 su baskını ihbarı alındı. Bu ihbarların 950'sine ekipler müdahale etti, ancak 350'sine halen müdahale edilmekte. Şiddetli yağışlar alt geçitlerin bazılarının tıkanmasına yol açtı ve ekipler, bu bölgelere yoğun bir şekilde müdahale etmekte.

Yaşanan olaylarda şükür ki can kaybı olmadı ancak alt geçitler ve bazı bölgelerde su baskınlarına rastlandı. Vali Şahin, "Tüm ilgili birimler sahada aktif olarak görev yapıyor. AFAD Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, dalgıç kurtarma ekipleri ve diğer ilgili kuruluşlarımız koordineli bir şekilde çalışıyor" dedi.

Ankara Valisi, yağışın bir süre daha devam edeceğini ancak ekiplerin müdahalelerine hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136231/yogun-yagislar-ankarayi-vurdu-1300u-askin-su-baskini-ihbari-yapildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.