Binance'ın kurucusu Zhao'ya kara para aklama suçuyla 4 ay hapis!

Kripto para borsası Binance'in kurucusu Changpeng Zhao, ABD'de düzenlenen mahkeme sonucunda kara para aklamaya karşı yeterli önlem almadığı gerekçesiyle 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Kaynak: AA
|
01 Mayıs 2024, Çarşamba - 07:08
Binance'ın kurucusu Zhao'ya kara para aklama suçuyla 4 ay hapis!

Kripto para dünyasının dev ismi Binance'in kurucusu Changpeng Zhao, hakkındaki suçlamaları kabul etmesinin ardından 4 aylık hapis cezasına çarptırıldı. Geçen yılın kasım ayında ABD hükümeti ile yapılan anlaşma gereği Binance'in üst yöneticiliğinden istifa eden Zhao, Seattle Federal Mahkemesi'nde görülen ceza davasında karara bağlandı.

Savcılar, caydırıcılık amacıyla Zhao için 3 yıl hapis cezası talep ederken, savunma avukatları ise 5 ay denetimli serbestlik önerisinde bulundu. Zhao'nun avukatları, müvekkillerinin hatasını kabul ettiğini, ABD'ye gönüllü olarak geldiğini ve daha önce yasaları ihlal etmediğini vurguladı.

Dünya genelinde kripto sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan ve "CZ" olarak bilinen Changpeng Zhao, "kara para aklamaya karşı yeterli önlem almadığı" gerekçesiyle 4 aylık hapis cezasına çarptırıldı.

Binance'e yönelik soruşturma sonucunda ABD hükümeti, kripto para borsasına kara para aklamayı önleme ve yaptırım yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle 4,3 milyar dolarlık bir ceza vermişti. Bu ceza, ülkede verilen en büyük cezalardan biri olarak kayda geçmişti.

Zhao, anlaşmanın bir parçası olarak Binance'in üst yöneticiliğinden istifa etmeyi ve 50 milyon dolarlık bir para cezası ödemeyi kabul etmişti. Çin'de doğup 12 yaşında Kanada'ya göçen Zhao, hatalarını kabul ettiğini ve sorumluluk alması gerektiğini bir açıklamasında belirtmişti.

Kripto para borsası FTX'in kurucusu ve eski CEO'su Sam Bankman-Fried de nisan ayında dolandırıcılık ve kara para aklama iddiasıyla yargılandığı ceza davasında 25 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136249/binancein-kurucusu-zhaoya-kara-para-aklama-sucuyla-4-ay-hapis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.