Piyasalar Fed kararını bekliyor

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası Fed'in faiz kararı öncesinde bekleyiş içerisinde. Bugün 1 Mayıs İşçi Bayramı olması nedeniyle birçok Avrupa ve Asya ülkesinde resmi tatil olduğundan piyasaların kapalı olması bekleniyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve faiz indirimi beklentileri, yatırımcıların odağında bulunuyor.
Afife Kaya
|
01 Mayıs 2024, Çarşamba - 08:35
Piyasalar Fed kararını bekliyor

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası Fed'in vereceği karara odaklandı. Faiz tarafında değişiklik beklenmezken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın saat 21:30'da yapacağı açıklamalar büyük bir ilgiyle bekleniyor.

ABD ekonomisine ilişkin verilerin parlak gelmemesi, Fed'in faiz indirme patikasına girme sürecini erteledi. Piyasalar, Fed'den faiz indirimi beklemezken, Powell'ın yapacağı açıklamalar merakla takip edilecek.

Powell'ın, her faiz kararı sonrasında yaptığı basın açıklamasında olduğu gibi, verilere göre faiz indirim sürecine girilip girilmeyeceğini belirtmesi bekleniyor.

Fed, faizi en son yüzde 5.50 seviyesinde tutmuştu.

İşçi Bayramı nedeniyle piyasalar kapalı

Bugün, 1 Mayıs İşçi Bayramı olması nedeniyle, başta Türkiye olmak üzere birçok Avrupa ve Asya ülkesinde resmi tatil olduğu için piyasalar işlem görmeyecek. Bu durumda, Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarının piyasaya etkisinin bugün için sınırlı kalması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136264/piyasalar-fed-kararini-bekliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.