Bitcoin'de satış dalgası düşüşe yol açtı

Piyasalar ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz kararını beklerken Binance'in üst yöneticiliğinden (CEO) istifa eden Changpeng Zhao’nun 4 ay hapis cezasına çarptırılması kripto para birimi Bitcoin'in fiyatının 60 bin doların altına gerilemesine yol açtı.
Ersin Küçükbarak
|
01 Mayıs 2024, Çarşamba - 09:15
Bitcoin'de satış dalgası düşüşe yol açtı


Analiz şirketi Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yaklaşık yüzde 5,2 azaldı. Toplam değer 2 trilyon 210 milyar dolara kadar düştü.

En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'in fiyatında ise 60 bin dolar aşağı doğru kırıldı.  Piyasaların Fed’in faiz kararına odaklandığı bir sırada Binance'in üst yöneticiliğinden istifa eden Changpeng Zhao’nun 4 ay hapis cezasına çarptırılması sonrası Bitcoin fiyatı 59 bin 120 dolara geriledi.

Bitcoin'de  haftalık değer kaybı yüzde 10'a yaklaşırken 46 gündeki düşüş yüzde 18'i geçti.

Kripto  para birimi,  14 Mart'ta 73 bin 750 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüştü.

Bitcoin gece yarısı satışlarla gelen kaybın bir kısmını geri aldı ve şu saatlerde 59 bin 942 dolarla yeniden 60 bin dolar seviyesine yaklaştı.

Bitcoin’in ardından piyasa değeri olarak 2. sırada yer alan Ethereum'un fiyatı da 3 bin doların altına geriledi. Ethereum, Türkiye saati ile  23.38 itibarıyla 2 bin 954 dolar seviyesinde işlem gördü.

Verilerin ABD'de enflasyonist baskıların sürdüğü yönünde sinyal verdiğine dikkat çeken analistler   bunun da etkisiyle kripto piyasasında negatif seyir görüldüğünü dile getirdi.

Analistler, Fed’in yarın açıklayacağı faiz kararı öncesinde kripto yatırımcıların temkinli hareket ettiklerine işaret etti.

Kasım 2023'te ABD hükümeti ile anlaşma yaparak kripto para borsası Binance'in üst yöneticiliğinden (CEO) istifa eden Changpeng Zhao'nun 4 ay hapis cezasına çarptırılması da kripto dünyasında sert satışları  beraberinde getirdi.

Yakın geçmişte "kripto sektörünün en güçlü kişisi" olarak kabul edilen ve "CZ" olarak tanınan Changpeng  Zhao, "kara para aklamaya karşı yeterli korumayı sağlamadığı" gerekçesiyle 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136266/bitcoinde-satis-dalgasi-dususe-yol-acti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.