Ankara'da dün akşamki yağış "rekor" olarak kayıtlara girdi

Ankara’da beklenen yağış rekorla geldi. Son Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Özel, dün başkente 1 saatte düşen yağışı “rekor” olarak niteledi. Rekor yağış, belediyenin tüm müdahalelerine rağmen dün gece bazı noktalarda hayatı felç etti.
Ersin Küçükbarak
|
01 Mayıs 2024, Çarşamba - 14:40
Ankara'da dün akşamki yağış "rekor" olarak kayıtlara girdi

Ankara’da dün gün boyu beklenen yağış akşama kaldı.

Bir anda inen sağanak hayatı da olumsuz etkiledi.

Habertürk Meteoroloji Uzmanı Hüseyin Özel, hava durumunu sunarken dün Ankara’da son yılların en şiddetli yağışını aldığını  vurguladı.

Özel, “ 1 saatte 70 milimetre yağmur düştü neredeyse. Bu meteorolojik olarak Türkiye’nin yaşadığı rekorlar arasına girdi, kısa sürede düşen en fazla yağış şeklinde” dedi.

 70-80 milimetrelik yağışın  1 saat gibi çok kısa bir sürede düşmesinden dolayı Ankara’da bazı yerlerde su baskınları yaşandığını belirten özel, “Bir can kaybı  ulaşmadı ama ciddi bir ekonomik kayıp oluşmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

Ankara Büyükşehir  Belediyesi ise yağışa hazırlıklıydı.

Meteorolojik verileri takip eden  ABB, yağışla birlikte teyakkuza geçti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, katıldığı televizyon programında, “2-3 gündür ani yağış beklenmesi nedeniyle biz bütün ızgara ve mazgallarda tedbir almıştık” sözleriyle hazırlıklı olduklarının altını çizdi.

Yavaş, şu bilgileri paylaştı:

“Akşama kadar herhangi bir yağış olmadı ama akşam ilerleyen saatlerde çok kısa sürede, ani dolu ve yağış, gök gürültülü başladı. Yenimahalle’ye çok kısa sürede 80 kilogram, Altındağ ve Sincan’a da 63’er kilogram yağdı ve Ankara’nın her tarafına yağdı. Ekiplerimiz zaten hazır bekliyordu. 1444 araç ve 2441 personel nöbetçi olarak bekliyordu. Müdahale edilebilen he yere edildi. Şu ana kadar 1332 vaka bildirildi. Bunların 996’sına müdahale edildi. 336’sına halen müdahale edilmeye çalışılıyor. Şu an Ankara Çayı full akıyor. İnşallah orasının taşma durumu olmaz ama şu anda yağmur hafifledi. Umuyorum bu şekliyle kalır. Bir can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. İnşallah yarın da yağacağı söyleniyor ama ekiplerimiz 24 saat nöbette kalacaklar. Ankara’mıza geçmiş olsun diyorum. Çalışmalarımız sabaha kadar devam edecek. Yarın için de tekrar uyarı var. Hazır bir şekilde ekiplerimiz bekleyecekler”

Ankara’da yağış aralıklarla sürdü.

Ancak dün akşamki gibi ani bastıran bir sağanak yaşanmadı.

ABB ekiplerinin Meteoroloji’nin sarı kodlu uyarısı dolayısıyla alarm durumu ise sürüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136312/ankarada-dun-aksamki-yagis-rekor-olarak-kayitlara-girdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.