Organize suç örgütüne büyük darbe!

Bursa merkezli 8 ilde düzenlenen "MAHZEN-36" operasyonu, Jandarma'nın liderliğinde Semed Ötünç'ün elebaşılığını yaptığı organize suç örgütüne büyük bir darbe vurdu. Operasyon kapsamında 42 şüpheli gözaltına alınırken, örgütün uyuşturucu ticareti, cinsel istismar, insan ticareti gibi suçları işlediği ortaya çıktı.
Afife Kaya
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 08:23
Organize suç örgütüne büyük darbe!

Bursa merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, Jandarma tarafından "MAHZEN-36" operasyonu kapsamında Semed Ötünç'ün liderliğini yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyon sonucunda 42 şüpheli gözaltına alındı ve bu örgütün faaliyet gösterdiği 8 ilde etkili bir darbe vurulmuş oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaştı.

Operasyonlar, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, cinsel istismar, insan ticareti, tehdit ve şantaj suçlarını işleyen organize suç örgütü üyelerine yönelik gerçekleştirildi. Söz konusu örgütün mağdurları kandırarak, şiddet uygulayarak, ya da zorlayarak uyuşturucu madde bağımlısı hale getirdiği belirlendi. Ayrıca mağdurlara zorla hırsızlık, uyuşturucu madde satıcılığı, konsomatrislik ve fuhuş yaptırdığı da ortaya çıktı.

Operasyonlar neticesinde 6 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet av tüfeği, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonlar, Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinasyonunda ve Bursa İl Jandarma Komutanlığı'nın liderliğinde gerçekleştirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136417/organize-suc-orgutune-buyuk-darbe
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.