Süheyl Batum kimdir?

Dursun Özbek'in rakibi olarak adaylığını açıklayan eski Eskişehir milletvekili olarak görev yapmış olan Süheyl Batum kimdir?
Suat Mutlu
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 11:44
Süheyl Batum kimdir?

Bedii Süheyl Batum, 6 Mayıs 1955 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Galatasaray Lisesi'nde ve Paris I Panthéon - Sorbonne Üniversitesi'nde hukuk eğitimi almıştır. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Anayasa Hukuku alanında doktor ve doçent unvanlarını kazanmıştır. Ayrıca, Galatasaray Üniversitesi'nde profesörlük unvanını elde etmiş ve çeşitli üniversitelerde Anayasa Hukuku dersleri vermiştir.

Siyasi kariyerine Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) başlamış ve 24. Dönem Eskişehir milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmıştır. CHP'de çeşitli görevlerde bulunmuş ve Parti Meclisi üyeliği ile Genel Sekreterlik görevlerini üstlenmiştir.

Batum ayrıca Vatan Gazetesi ve Cumhuriyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmıştır. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Anayasa Hukuku dersleri vermektedir. Evli ve iki çocuk babası olan Batum, Gürcü asıllıdır. 17 Şubat 2019 tarihinde Atatürkçü Düşünce Derneği başkanlığından istifa ettiğini açıklamıştır.

Özbek'e rakip

Galatasaray'da, 25 Mayıs'ta gerçekleştirelecek Olağan Seçimli Genel Kurul için mevcut Başkan Dursun Özbek'e yeni bir rakip çıktı.

CHP'nin eski İstanbul Milletvekili ve Anayasa Profesörü Süheyl Batum'un, Galatasaray Başkanlığı için aday olacağı belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136437/suheyl-batum-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.