Mete İkiz kimdir?

Ekonomist ve spor yöneticisi olan Mete İkiz kimdir?
Suat Mutlu
|
02 Mayıs 2024, Perşembe - 13:05
Mete İkiz kimdir?

Mete İkiz, 1968 yılında İstanbul'da doğmuş Türk bir ekonomist ve spor yöneticisidir. Eğitim hayatına Avusturya Lisesi'nde başlayan İkiz, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun olmuş ve finans alanında yüksek lisans derecesi için ABD'nin Bentley Üniversitesi'ne gitmiştir.

Kariyerine Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda kurumsal finansman alanında çalışarak başlayan İkiz, sonrasında Yapı Kredi'de Kurumsal Finansman Bölüm Başkanı olarak görev yapmış ve birçok önemli şirket satın alımı, halka arz ve özelleştirme projelerinde rol almıştır. Finans ve iş dünyasındaki deneyimleriyle dikkat çeken İkiz, uluslararası bir finansal ortaklık fonunda Yatırım Direktörü olarak da çalışmış ve fonun portföyünde yer alan şirketlerin yönetim kurullarında görev almıştır.

2000 yılında Galatasaray Spor Kulübü'ne üye olan İkiz, kulüp içinde çeşitli görevler üstlenmiş ve Divan Kurulu Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda bulunmuştur. Ayrıca Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği üyeliğiyle de kurumsal yönetim konularında aktif rol almış ve Türk futbol kulüplerinin yönetimine ilişkin rehberlerin hazırlanmasında görev almıştır.

Spor yönetimiyle birlikte ekonomi alanındaki deneyimleriyle de bilinen İkiz, Galatasaray SK Yönetim Kurulu üyeliği ve Muhasiplik görevlerini yürüterek kulüp yönetiminde etkin bir rol oynamıştır. İngilizce ve Almanca dillerine hakim olan İkiz, evli ve bir çocuk babasıdır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136452/mete-ikiz-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.