Dilan Polat, intihara kalkıştı mı? Ankara Masası gerçek yaşananları Hüseyin Kaya'dan öğrendi

Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutukluluğu devam eden Dilan Polat'ın intihara kalkıştığı haberleri medyada yer aldı. Ankara Masası, Polat'ların avukatı Hüseyin Kaya'ya ulaştı. Kaya, "Öyle bir intihara kalkışmak yok. Kesici aletle kendisine zarar verdi" dedi. İşte Dilan Polat'ın son durumu...
Ecem Çetin
|
03 Mayıs 2024, Cuma - 10:28
Dilan Polat, intihara kalkıştı mı? Ankara Masası gerçek yaşananları Hüseyin Kaya'dan öğrendi

Dilan Polat ve Engin Polat çift, kasım ayında kara para aklama, vergi kaçırma gibi suçlar nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Halen cezaevinde olan Dilan Polat ve Engin Polat geçtiğimiz günlerde  Banu Parlak’ın güzellik merkezlerinin kurşunlanmasında azmettirici oldukları iddiasıyla açılan davada yargı önüne çıktı.

Görülen mahkemenin sonucunda hakim,  Dilan ve Engin Polat ile Sezgin Polat’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Duruşma salonunda gözyaşlarına hakim olamayan Dilan Polat'la ilgili bir haber gündeme geldi. 

Posta Gazetesi'nin haberine göre; Dilan Polat'ın Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde intihara kalkıştığı öne sürüldü. 

Tutukluluk kararını kaldıramayan Dilan Polat'ın koğuşta "Ölmek istiyorum" diye bağırdığı ortaya çıktı.

Hastaneye kaldırılan Polat'ın  kollarında ve vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler olduğu belirlendi.

Bu haberlerin medyaya yansıması sonrası Ankara Masası, Dilan Polat ve Engin Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya'ya ulaştı. 

"İntihara kalkışmak yok"

Hüseyin Kaya, Dilan Polat'ın intihar etmediğini, haksız yere tutukluluğunun sürdüğünü düşündüğü için sinir krizi geçirdiğini ve kendisine kesici aletle zarar verdiğini söyledi. 

Kaya, şu ifadeleri kullandı;

"Öyle bir intihara kalkışmak yok ya. Mahkemelerin İçeriğinde suç olmadığı anlaşılmasına rağmen, tahliye kararı verilmemesine karşı bir sinir krizi geçirmiş. Biraz kendisine zarar vermiş. Sonra da doktorlar müdahale etmiş. Şu an iyi. Cezaevinde."

Hüseyin Kaya, Dilan Polat'ın kesici bir aletle vücudunda yara açtığını belirterek, "Onun dışında, daha önce de zaten psikolojik ilaç kullanıyor. Onların da düzenlenmesi gerekiyordu. Sanırım o da  tetikledi. Öyle bir sinir krizi, kendini yaralama içerisine geçmiş. Bu bir intihar değil tabi. Kesici alet her şey kesebilir, çatal olur. Bunlar normal şeyler,  ama şu an toplatıldığını biliyorum." diye konuştu. 

"Çocuklarıyla ayda bir görüşüyor"

Avukat Kaya, Dilan Polat'ın eşiyle ve çocuklarıyla görüşüp, görüşmediğine ilişkin "Çok nadir. Eşiyle görüşemiyor. Çocuklarıyla görüşebiliyor. Çocuklarıyla yüz yüze oluyor, ayda bir. " dedi.

"Kızı okulu bırakmak zorunda kaldı"

Kaya, "Peki kendisine zarar vermesinde çocuklarının da etkisi olabilir mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi; 

"Tabi ki. Bir çocuğu bakıma muhtaç...Biri de okulu bırakmak zorunda kaldı. Kızı okulu bırakmak zorunda kaldı bu sene. Şimdi suçlanan ve tahliye olduğu vergi suçu var, diğer suçlara dair bir delil yok. Haksız yere tutukluluğunun sürdüğünü düşündüğü için sinir krizi geçirdi. "

Hüseyin Kaya, Dilan Polat'ın 3 kişilik koğuşta kaldığını birinin kardeşi diğerinin ise bir yakını olduğunu ifade etti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136592/dilan-polat-intihara-kalkisti-mi-ankara-masasi-gercek-yasananlari-huseyin-kayadan-ogrendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.