ABD’deki Üniversite öğrencileri açlık grevi başlattı

ABD'deki Princeton Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'deki sivilleri hedef alan saldırılarına karşı bir açlık grevi başlattı. Filistin dayanışması adına harekete geçen öğrenciler, İsrail'in Gazze'ye gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin girişini engellemesiyle ortaya çıkan kıtlığa dikkat çekiyorlar.
Afife Kaya
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 06:33
ABD’deki Üniversite öğrencileri açlık grevi başlattı

Princeton Üniversitesi'nde, İsrail'in Gazze'deki sivilleri hedef alan saldırılarına tepki olarak bir grup öğrenci açlık grevine başladı. New Jersey eyaletinde bulunan üniversitenin öğrencileri, Filistin dayanışması adına harekete geçti.

Gazze'deki açlığa dikkat çekildi 

Öğrenciler, "İsrail'in Gazze'deki kuşatmasının altında acı çeken milyonlarca Filistinliye destek olmak amacıyla açlık grevine başladık." şeklindeki açıklamalarında, BM verilerine atıfta bulunarak Gazze'de yaşanan felaket düzeyindeki açlığa dikkat çekti.

Gazze'deki insanların temel gıdalardan yoksun kaldığına ve hatta ekmek yapmak için hayvan yemi gibi alternatifler kullandığına vurgu yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin girişini engellemesiyle korkunç bir kıtlığın yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, öğrencilerin İsrail hapishanelerindeki Filistinli mahkumların tuzlu suyla açlık grevi geleneğinden ilham aldığı belirtildi. Ayrıca, ABD yönetimine İsrail'e verdiği desteği kesme çağrısına yanıt olarak bu grevin başlatıldığı vurgulandı.

ABD genelinde Filistin'e destek eylemlerinin devam ettiği belirtilirken, Columbia Üniversitesi'nde yaşanan öğrenci protestolarıyla başlayan ifade özgürlüğü tartışmalarının ülke genelindeki üniversitelere yayıldığına dikkat çekildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136735/abddeki-universite-ogrencileri-aclik-grevi-baslatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.