Kamu tasarrufunda ilk adım memurlara

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, kamuda tasarruf önlemleri için yeni adımlar atmaya başladı. Önlemler arasında tasarruf için memurların kullandığı servisler de kaldırılacak.
Onur Çetinkaya
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 09:15
Kamu tasarrufunda ilk adım memurlara

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf ve harcama kontrolünün yılın ikinci yarısında güçlü bir şekilde devreye gireceğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da ekonomi ve enflasyonun yeniden refah seviyesine gelmesi için adımların atılacağını dile getirdi.

Ekonominin yeniden ayağa kalkması için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, kamuda tasarruf önlemleri için yeni adımlar atıyor.

Hazırlanan raporda ilk olarak memurları ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

Kamuda tasarruf önlemlerine kapsamında geçtiğimiz yıl 3 kat artan ulaşım giderleri için servislerin kaldırılması kararı alındı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Ocak'ta 141,7 milyon, Şubat'ta 379,6 ve Mart'ta 477,3 milyon olmak üzere 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri toplam 998,6 milyon lira oldu.

Buna göre, tasarruf için ekonomik olmayan hatlarda servisler kaldıracak onun yerine memurlara toplu taşıma kartı verilecek. İlk uygulama ise büyükşehirlerde hayata geçirilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136747/kamu-tasarrufunda-ilk-adim-memurlara
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.