Metin Öztürk kimdir?

İş insanı ve Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı Metin Öztürk kimdir?
Suat Mutlu
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 10:26
Metin Öztürk kimdir?

Metin Öztürk, İstanbul'un Şişli ilçesinde doğmuş bir iş insanı ve Galatasaray Spor Kulübü'nün İkinci Başkanıdır. Öztürk, 2015-2018 arasında 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği başkanlığını yapmış ve 2019'dan bu yana Galatasaray Spor Kulübü'nün Divan Kurulu üyesidir.

4 Mayıs 2021'de Galatasaray Spor Kulübü başkanlık seçimlerinde aday olduğunu açıklamış ve 893 oy alarak seçimi 3. sırada tamamlamıştır. 11 Haziran 2022'de yapılan Galatasaray Spor Kulübü Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda Dursun Özbek'in listesinden seçime giren Öztürk, Özbek'in 2208 oyla seçimi kazanmasının ardından Galatasaray Spor Kulübü İkinci Başkanı olmuştur.

Öztürk'ün 41 yıllık ticari hayatı boyunca ülkenin birçok sigorta şirketine asistans hizmeti sağlayan yerli assistans şirketi Assistline'ın sahibi olduğu bilinmektedir. Ayrıca, yayıncılık ve reklam sektöründe de faaliyet gösteren şirketleri yönetmektedir.

Ailesi açısından, Galatasaray Adası'nın 30 yıl müdürlüğünü yapmış olan Süleyman Öztürk'ün en büyük çocuğu olan Metin Öztürk, aynı zamanda Galatasaray’da Onur Madalyası sahibi olan Türkiye Kürek Federasyonu eski başkanı Çetin Öztürk’ün ağabeyidir. Evli ve 3 çocuk babası olan Öztürk'ün iki kızı Galatasaray'ın lisanslı binicisi iken, oğlu ise Galatasaray Yelkencilik Şubesi'nde Lisanslı sporcudur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136757/metin-ozturk-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.