Vladimir Zelenskiy "arananlar listesi"ne eklendi

Rusya'nın İçişleri Bakanlığı, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in "arananlar listesi"ne alındığını duyurdu.
Afife Kaya
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 18:39
Vladimir Zelenskiy "arananlar listesi"ne eklendi

Rusya, Ukrayna'da savaş devam ederken önemli bir hamleyle gündeme geldi. Rusya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in "arananlar listesi"ne alındığı duyuruldu. Bu flaş açıklama, bölgedeki siyasi dengeleri bir kez daha sarsarken, eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun da benzer bir şekilde arananlar listesine eklendiği belirtildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat 2022'de başlattığı savaşın devam ettiği bir dönemde gelen bu hamle, bölgedeki gerilimi artırma potansiyeline sahip. Rusya'nın İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Zelenskiy'in doğum yeri ve Ukrayna Devlet Başkanlığı görevine getiriliş tarihinin de listeye eklendiği bildirildi.

Aynı açıklamada, Zelenskiy'in yanı sıra eski Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun da arananlar listesine alındığı kaydedildi. Poroşenko'nun, 2014-2019 yılları arasında Ukrayna Devlet Başkanlığı görevini yürüttüğü belirtilirken, hakkındaki suçlamalara ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136821/vladimir-zelenskiy-arananlar-listesine-eklendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.