Yıldız Dağı'nda kaybolan emekli öğretim üyesinden hala bir iz yok

Mersin'in Toroslar ilçesindeki 3 bin 150 rakımlı Yıldız Dağı'nda kaybolan emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar'dan hala bir iz bulunamıyor. 23 Nisan etkinlikleri için dağa tırmanış yapan Taşpınar, zirveye ulaştıktan sonra arkadaşlarıyla ayrıldı ve kayboldu. Yürütülen geniş kapsamlı arama çalışmalarına rağmen Taşpınar'a dair herhangi bir iz bulunamadı ve arama çalışmalarına ara verildi.
Afife Kaya
|
04 Mayıs 2024, Cumartesi - 19:51
Yıldız Dağı'nda kaybolan emekli öğretim üyesinden hala bir iz yok

Mersin'in Toroslar ilçesindeki 3 bin 150 rakımlı Yıldız Dağı'nda kaybolan emekli öğretim üyesi Mustafa Taşpınar'dan hala bir iz bulunamıyor. 79 yaşındaki Taşpınar, 23 Nisan etkinlikleri kapsamında tırmanış yaparken kaybolmuştu. Arama çalışmalarına ara verildiği bildirildi.

Mustafa Taşpınar, Konya Selçuk Üniversitesi'nde uzun yıllar öğretim üyesi olarak görev yapmış ve Çumra Meslek Yüksekokulu'nun kurucu müdürü olarak biliniyordu. 23 Nisan etkinlikleri için Yıldız Dağı'na çıkan Taşpınar, 2 arkadaşı ile birlikte tırmanışa başlamıştı.

Kamp kurdukları 2 bin 200 metre noktasından tekrar yola devam eden grup, Taşpınar'ın arkadaşlarının 2 bin 700 metrede yorgun düşmesiyle tırmanışı bıraktı. Ancak Taşpınar, Ereğli Dağcılık Kulübü üyeleri ile zirveye doğru tırmanmaya devam etti.

Zirveye ulaşan Taşpınar ile diğer dağcılar daha sonra inişe geçtiler. Ancak iniş sırasında Taşpınar'ın grupla birlikte olmadığı fark edildi. Bunun üzerine jandarma, AFAD ve AKUT gibi arama-kurtarma ekipleri Yıldız Dağı'nda geniş kapsamlı bir arama çalışması başlattılar.

Drone, iz takip ve kadavra köpeklerinin de kullanıldığı arama çalışmalarında ne yazık ki Taşpınar'a dair herhangi bir iz bulunamadı. Helikopterlerle yapılan aramalardan da sonuç alınamayınca ekipler arama çalışmalarına ara verdiler. Ancak ilerleyen günlerde çalışmaların devam edeceği belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2136827/yildiz-daginda-kaybolan-emekli-ogretim-uyesinden-hala-bir-iz-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.