Diyarbakır merkezli 8 ilde Mahzen-39 operasyonları; 1 suç örgütü daha çökertildi

Elebaşılığını Umut Öken’in (Cezaevinde) yaptığı Organize Suç Örgütü Diyarbakır merkezli 8 ilde gerçekleştirilen Mahzen-39 operasyonlarıyla çökertildi, 33 şüpheli gözaltına alındı.
Ersin Küçükbarak
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 09:08
Diyarbakır merkezli 8 ilde Mahzen-39 operasyonları; 1 suç örgütü daha çökertildi

Suçla mücadele hız kesmiyor.

Halkın huzurunu bozan suç örgütleri birer birer  çökertiliyor.

Elebaşılığını Umut Öken’in yaptığı sıç örgütünün; Diyarbakır Sur  bölgesinde faaliyet gösteren esnafların iş yerlerine çökmeye çalıştıkları ve zorluk çıkaran esnafların iş yerlerini kurşunladıkları, Sur bölgesindeki bir iş hanına yerleştikleri ve bu iş hanını kendilerine üs olarak kullandıkları belirlendi.

Esnaflara korku ve baskı uygulayarak iş yerlerini terk etmelerini sağladıkları, küçük yaştaki çocukları kullanarak, esnaflara yönelik yaralama ve tehdit eylemlerini gerçekleştirdikleri anlaşılan suç örgütünün, baskı, cebir ve şiddet yoluyla mağdur esnafları şikâyetlerinden vazgeçirdikleri tespit edildi.

Suç örgütünün, aralarında husumet bulunan grupların aralarındaki konulara müdahil oldukları, sözde mahkemeler kurup arabuluculuk yaptıkları ve bu şekilde maddi menfaat temin ettikleri de tespit edildi.

Diyarbakır Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü bunun üzerine operasyon için düğmeye bastı.

Diyarbakır merkezli Ankara, Bingöl, Antalya, Aydın, Bursa, Çorum ve Kahramanmaraş’ta eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildi.

Operasyonlarda; 14 ruhsatsız tabanca,2 otomatik tabanca, 2 v tüfeği ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Organize Suç Örgütü üyesi 33 kişi de gözaltına alındı.

Operasyonun ayrıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya X hesabından duyurdu.

Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceklerini vurgulayan Bakan Yerlikaya, kararlılık mesajı verdi.








http://www.ankaramasasi.com/haber/2137342/diyarbakir-merkezli-8-ilde-mahzen-39-operasyonlari-1-suc-orgutu-daha-cokertildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.