Ergin Ataman kimdir?

Basketbol antrenörü ve eski basketbolcu olan ve A1 Ethnikis ve EuroLeague takımlarından Panathinaikos'un baş antrenörü Ergin Ataman kimdir?
Suat Mutlu
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 10:43
Ergin Ataman kimdir?

Halil Ergin Ataman, 7 Ocak 1966'da İstanbul'da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini İtalyan Lisesi'nde tamamlamış ve daha sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olmuştur. Basketbol kariyerine Eczacıbaşı takımında oyuncu olarak başlamış ve daha sonra Eczacıbaşı ve Yeşilyurt takımlarında oynamıştır. Oyunculuk kariyerini 1996 yılında sonlandırmış ve antrenörlük kariyerine geçiş yapmıştır.

Antrenörlük kariyerine Eczacıbaşı altyapısında başlayan Ataman, daha sonra Efes Pilsen altyapısında antrenörlük yapmıştır. Türkiye Basketbol Ligi'nde Türk Telekom, Pınar Karşıyaka ve Efes Pilsen gibi takımlarda antrenörlük yapmıştır. Ayrıca 1997 yılında Türkiye millî basketbol takımında Ercüment Sunter'in yardımcısı olarak millî takım antrenörlüğü de yapmıştır. 1998-99 sezonunda basketbol antrenörlüğü konusunda incelemeler yapmak üzere bir sene süreyle ABD'de Stanford Üniversitesi'nde bulunmuştur.

Ancak sadece EuroLeague'deki başarılarıyla değil, aynı zamanda Türkiye'deki liglerde de önemli başarılar elde eden Ataman, Montepaschi Siena, Beşiktaş, ve Galatasaray gibi takımlarla çeşitli şampiyonluklar yaşadı. Hem yerel liglerde hem de uluslararası platformlarda gösterdiği performanslarla Türk basketboluna büyük katkılar sağlayan Ataman, aynı zamanda Türkiye millî basketbol takımında da görev aldı ve millî takıma önemli katkılar sundu.

Ayrıca, Montepaschi Siena, Beşiktaş ve Galatasaray gibi önemli takımlarla elde ettiği şampiyonluklar, Ataman'ın başarı grafiğini sürekli yukarıya taşıyan faktörler arasında yer alıyor. Türkiye millî basketbol takımında da görev alan ve millî takıma önemli katkılar sağlayan Ataman, basketbol camiasında saygın bir konuma sahip.

Ataman, 21 Nisan 2023 tarihinde A1 Ethnikis ve EuroLeague ekibi Panathinaikos ile iki yıllık bir sözleşme imzaladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137357/ergin-ataman-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.