Yeni Genel Başkan Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a anayasa mesajı!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, genel başkan seçildikten sonra partisinin ilk grup toplantısını gerçekleştirdi. Yeni anayasa üzerinden Erdoğan'a seslenen Dervişoğlu, anayasa için kapılarını kapattıklarını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 11:04
Yeni Genel Başkan Dervişoğlu'ndan Erdoğan'a anayasa mesajı!

İYİ Parti'de değişim sonrası ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'nin değil Erdoğan'ın gündemi"

Dervişoğlu, yeni anayasa üzerinden iktidar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a mesajlar yolladı.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili konuşan Dervişoğlu, yeni anayasa çalışmalarına kapılarını kapattıklarını belirtti.

İYİ Parti'nin anayasa senaryosunda yer almayacağının altını çizen İYİ Parti lideri, "Yeni anayasa Türkiye'nin değil Erdoğan'ın gündemi" dedi. 

"Ekmek bulamıyorsanız Anayasa yiyin"

Yeni anayasa yerine ekonomi ve enflasyon üzerinde çalışılması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu,  Hukuksuz bir ülkede adaletsiz bir düzende ekmeksiz bir millete, 'Ekmek bulamıyorsanız Anayasa yiyin demektir." ifadelerini kullandı. 

"Ya adalet, ya kıyamet"

Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianameye tepki gösteren Dervişoğlu,  Sinan Ateş şehit edildiğinde tabutunun başında ben vardım dedi. 

16 ay sonra hazırlanan iddia için, 146 sayfalık bir hatır senedi diyen İYİ Parti lideri, "Ya adalet, ya kıyamet" şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137359/yeni-genel-baskan-dervisoglundan-erdogana-anayasa-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.