9 ölümlü kazada beton mikseri sürücüsünden “70'le gidiyordum, gözlerimin karardı” savunması

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde 9 kişinin yaşamını yitirdiği minibüs ile kafa kafaya çarpışan beton mikserinin sürücüsü Mehmet Göğüş’ün (58) ilk ifadesi ortaya çıktı. Ne alkol kullandığını ne de uykusuzu olduğunu belirten Göğüş, “Yola çıktıktan 5 dakika sonra gözlerimin karardığını hatırlıyorum. Ben tansiyon hastasıyım düzenli olarak ilaç kullanırım. Kalp, şeker, tansiyon hastalıkları mevcuttur. Araçtaki hızım 70-80 kilometre arasındaydı. Rahatsızlandığımı düşünüyorum hiçbir şey hatırlamıyorum” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 13:38
9 ölümlü kazada beton mikseri sürücüsünden “70'le gidiyordum, gözlerimin karardı” savunması

Önceki gün öğle saatlerinde İslahiye’ye bağlı Ağabey Mahallesi’nde trafik kazası meydana geldi.

Mehmet Göğüş yönetimindeki 27 AJT 349 plakalı beton mikseri ile Latif Örs’ün kullandığı 27 K 5127 plakalı yolcu minibüsü, kafa kafaya çarpıştı.

İçerisinde 19 kişi bulunan minibüs hurdaya dönerken şarampole devrildi.

Kazada 6’sı Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Bölümü öğrencisi  9 kişi yaşamını yitirdi, 11 kişi de yaralandı.

Katliam gibi kazada beton mikserinin görüntüleri de ortaya çıktı. Beton mikseri sürücüsü Mehmet Göğüş, hastanedeki tedavisinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"Araçtaki hızım 70-80 kilometre arasındaydı"

Mehmet Göğüş ilk ifadesinde alkol kullanmadığını ve uykusuz olmadığını söyledi.

Hızının 70-80 km civarında olduğunu öne süren Göğüş, kalp, şeker ve tansiyon hastası olduğunu, bunun için ilaç kullandığını belirtti.

Göğüş, kaza anında gözlerinin karardığını ve hiçbir şey hatırlamadığını da öne sürdü.

Mehmet Göğüş şunları ifade etti:

 “Uçar vaziyette bize doğru geliyordu”

9 kişinin öldüğü minibüsün sürücüsü Latif Örs ise, Mehmet Göğüş’ün “70-80 km hızla gidiyordum” sözlerinin aksine beton mikserinin çok hızlı olduğunu, kaçmaya çalıştığını ancak kurtaramadığını anlattı.

Örs trafik kurallarına uyduğunu belirterek kaza anını şöyle aktardı:




http://www.ankaramasasi.com/haber/2137378/9-olumlu-kazada-beton-mikseri-surucusunden-70le-gidiyordum-gozlerimin-karardi-savunmasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.