Sinan Güler kimdir?

Gard ve forvet pozisyonlarında görev yapmış olan eski basketbolcu Sinan Güler kimdir?
Barış Yılmaz
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 15:03
Sinan Güler kimdir?

Sinan Güler, 8 Kasım 1983 tarihinde İstanbul'da doğdu. Basketbola Beşiktaş Spor Kulübü'nde başlayan Güler, yeteneği ve performansıyla kısa sürede dikkatleri üzerine çekti. Babası Necati Güler'in etkisiyle basketbol dünyasına adım atan Sinan Güler, abisi Muratcan Güler gibi millî takım forması giymiş bir basketbolcu olarak spor hayatına devam etti.

Profesyonel kariyerinde Beşiktaş, Efes Pilsen, Galatasaray Odeabank ve Fenerbahçe Doğuş gibi Türkiye'nin önde gelen basketbol takımlarında oynayan Güler, hem yerel liglerde hem de Avrupa'da önemli başarılar elde etti. Özellikle 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye millî takımıyla gümüş madalya kazanarak uluslararası arenada da adını duyurdu.

Sinan Güler'in basketbol kariyeri boyunca gösterdiği performansın yanı sıra, spor odaklı girişimcilik alanında da aktif bir rol üstlendiği biliniyor. 2011'den beri spor alanındaki girişimlere yatırım yaparak, genç sporcuların ve spor endüstrisinin gelişimine katkı sağlamıştır.

20 Aralık 2022 tarihinde oynanan Darüşşafaka - Hapoel Bank Yahav Jarusalem maçında düzenlenen veda etkinliğiyle aktif basketbol hayatına nokta koyan Sinan Güler, Türk basketbolunun sevilen isimlerinden biri olarak hatırlanmaktadır. Şimdi ise melek yatırımcı kimliğiyle ve spor dünyasındaki deneyimleriyle yeni projelere odaklanmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137387/sinan-guler-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.