Ak Parti Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş’te kendisine yönelik “Kavala” tepkilerine yanıt

Gezi Davası’ndan hüküm giyen Osman Kavala’nın yeniden yargılanabileceğine ilişkin tartışmalarda Ak Partili isimlerin de hedefi haline gelen Ak Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’ten kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Türkeş, “Boş söz, niyet okuyuculuğu, yediği lafı çıkartmak gayreti ve hakaret etme çabası, slogan siyaseti vb. meseleler bizim radarımız kapsamında değildir” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 15:27
Ak Parti Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş’te kendisine yönelik “Kavala” tepkilerine yanıt

Gezi Davası ve Osman Kavala, Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin köşe yazısıyla Türkiye gündemine girdi.

Tutuklu iş insanı Osman Kavala ile hüküm giyen 4 kişinin nasıl serbest kalabileceğine ilişkin ilginç bir yazıya imza atan Selvi, tartışmaların fitilinin de ateşledi.

Ak Parti içinden ve Cumhurbaşkanı danışmanlarından Abdulkadir Selvi’ye çok sert eleştiriler geldi.

Tartışmaya, Ak Parti Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş de bir tweet atarak dahil oldu.

Milliyetçi kimliği tartışma götürmeyen Türkeş, yeniden yargılamaya karşı çıkanlara 6 soru sordu.

Ancak bu kez de eleştiri okları Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanlığını da yürüten Tuğrul Türkeş’e yöneldi.

Türkeş, kendisine  yönelik değerlendirmelere yine X hesabından yanıt verdi.

Sadece bilgiye dayalı ve direkt olarak konuyla alakalı meseleler hakkında konuşup görüşlerini paylaştığını belirten Türkeş,  konu hakkında ilgili kanun maddeleri gibi somut gerekçelerle verilen cevaplar ve değerlendirmelerin, lehte de aleyhte de olsa başının tacı olduğunu vurguladı.

Tuğrul Türkeş,” Boş söz, niyet okuyuculuğu, yediği lafı çıkartmak gayreti ve hakaret etme çabası, slogan siyaseti vb. meseleler bizim radarımız kapsamında değildir” ifadeleriyle sosyal medyadan gelen tepkilere  yanıt vermeyeceğini dile getirdi.

Tuğrul Türkeş’in X hesbından paylaştığı açıklama şöyle:

“Kamuoyunda "Kavala davası" diye bilinen ve üzerinde farklı değerlendirmeler yapılan konu ile alakalı açıklama.

Bahse konu hususta; Biz sadece bilgiye dayalı ve direkt olarak konuyla alakalı meseleler hakkında konuştuk, bildiklerimizi ve görüşlerimizi paylaştık.

Konu hakkında ilgili kanun maddeleri vb. somut gerekçelerle verilen cevaplar ve değerlendirmeler, lehte de olsa aleyhte de olsa baş tacıdır. Boş söz, niyet okuyuculuğu, yediği lafı çıkartmak gayreti ve hakaret etme çabası, slogan siyaseti vb. meseleler bizim radarımız kapsamında değildir.

Üstlendiğimiz Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanlığı görevimiz çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”








http://www.ankaramasasi.com/haber/2137391/ak-parti-ankara-milletvekili-tugrul-turkeste-kendisine-yonelik-kavala-tepkilerine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.