Yeni doğan bebeği dağ yoluna terk eden aile yakalandı

Mersin'in Çamlıyayla ilçesinde jandarmaya dağ yolunda terk edilmiş kız bebek bulduklarını ihbar eden kişiler, bebeğin ailesi çıktı. Bebeğin annesi, anneannesi, dedesi, teyzesi ve eniştesi gözaltına alındı.
Ersin Küçükbarak
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 16:35
Yeni doğan bebeği dağ yoluna terk eden aile yakalandı

İddiaya göre, 5 Mayıs akşamı dağ yolunda ilerken Kızılalan mevkisinde ağaçlıklı alanda mola verip araçtan inen kişiler, karanlıkta bebek ağlama sesi duydu.

Sesin geldiği yöne giden kişiler, ıssız bölgede terk edilmiş bir bebek buldu.

Bebeği bulan vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne iletti.

Bunun üzerine bölgeye jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yeni doğduğu ve henüz 2 günlük olduğu düşünülen kız bebeği kontrol amacıyla Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Bebek, Yenidoğan Ünitesi'nde tedaviye alındı. Hemşireler kız bebeğe ‘Gülen’ ismini verdi. Sağlık durumu iyi olan bebek, tedavisinin ardından devlet korumasına alınacak.

Öte yandan Jandarma, bebeği sokağa terk edenlerin belirlenmesi için başlattı.

Çamlıyayla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, öncelikle ihbarı yapan kişilere odaklandı.

Yapılan araştırmada, E.N.I’nın bebeği annesi olduğu belirlendi. Ailenin ortak kararla bebeği ıssız bir bölgede terk ettiği tespit edildi.

Anne ile birlikte bebeğin anneannesi F.I., dedesi R.I., teyzesi E.Ü. ve eniştesi T.Ü.’yü gözaltına alındı.  Aile üyeleri ifadeleri alındıktan sonra mahkemeye sevk edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137401/yeni-dogan-bebegi-dag-yoluna-terk-eden-aile-yakalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.