Nimfasha Berchimas kimdir?

Major League Soccer takımı Charlotte FC'de kanat veya forvet olarak oynayan profesyonel futbolcu Nimfasha Berchimas kimdir?
Suat Mutlu
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 17:48
Nimfasha Berchimas kimdir?

Nimfasha Berchimas, 22 Şubat 2008 doğumlu Major League Soccer kulübü Charlotte FC'de forvet veya kanat oyuncusu olarak görev yapan profesyonel bir futbolcudur. Burundi'de doğan Berchimas, Amerika Birleşik Devletleri'nin genç milli takımında yer almaktadır.

Kulüp kariyeri: Burundi'de doğan Berchimas, çocukken Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı ve North Carolina'nın High Point şehrine yerleşti. Futbol kariyerine yerel takımı NC Fusion ile başlayan Berchimas, 2020 yılında profesyonel Major League Soccer kulübü Charlotte FC ile sözleşme imzaladı. Kasım 2022'de, 14 yaşında ve 268 gününde kulüple ev yetiştirme sözleşmesi imzalayarak, MLS tarihinde profesyonel olarak imza atan en genç altıncı oyuncu oldu.

2023 sezonunda Charlotte'ın MLS Next Pro rezerv takımı Crown Legacy FC ile sekiz maça çıktı. Berchimas, MLS tarihindeki en genç dokuzuncu oyuncu olacak şekilde Charlotte FC için ilk MLS maçına 24 Şubat 2024'te New York City FC'ye karşı 1-0'lık galibiyetle çıktı.

Milli kariyer Daha önce Amerika Birleşik Devletleri'ni U-15 ve U-16 seviyelerinde temsil eden Berchimas, 2023 FIFA U-17 Dünya Kupası için ülkenin U-17 takımına çağrıldı. Kadındaki en genç oyuncu olmasına rağmen, Güney Kore'ye karşı 3-1'lik bir galibiyetle başlayan Amerika Birleşik Devletleri'nin kampanyasında iki gol attı. Bu gollerle, Freddy Adu'dan bu yana Amerika Birleşik Devletleri için U-17 Dünya Kupası'nda gol atan en genç oyuncu oldu. Bu performansını, Burkina Faso'ya karşı Amerika Birleşik Devletleri'nin 2-1'lik galibiyetiyle sürdürdü ve bu turnuvanın gol krallığı sıralamasında birinci oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137420/nimfasha-berchimas-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.