İslam Memiş'ten 'ayı piyasası' uyarısı

Ekonomi uzmanı İslam Memiş, son yaşanan altın ve dolar fiyatlarındaki dalgalanmaları değerlendirerek borsada 'ayı piyasası' uyarısında bulundu.
Afife Kaya
|
08 Mayıs 2024, Çarşamba - 20:22
İslam Memiş'ten 'ayı piyasası' uyarısı

Ekonomi dünyasının önde gelen isimlerinden İslam Memiş, son günlerde yaşanan altın ve dolar fiyatlarındaki dalgalanmaları değerlendirerek piyasalara ilişkin önemli bir uyarıda bulundu. Memiş'in değerlendirmelerine göre, Türkiye ekonomisi önemli bir dönemeçte bulunuyor.

Altın ve dolar piyasalarının deneyimli uzmanı İslam Memiş, son yaşanan gelişmeler ışığında ekonomik durumu analiz etti. "Yarı altın yarı dolar" ifadesiyle dikkat çeken Memiş, borsada yaşanan hareketlilik konusunda 'ayı piyasası' uyarısında bulundu. Aynı zamanda, altın ve gümüş fiyatlarındaki durağanlığın, İsrail'in saldırılarına tepkisizlik olarak yorumlandığına dikkat çekti.

Özellikle Standart & Poor’s'un (S&P) Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesi ve Türkiye’nin Kredi Risk Pirimi'nin (CDS) 291 seviyesine gerilemesini değerlendiren Memiş, "BIST 100 endeksinin 10 bin puan seviyesinin üzerinde seyretmesi ve döviz kurlarının durağanlığı dikkate alındığında, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın açıklayacağı enflasyon raporunun büyük önem taşıdığını belirtti. Yıl sonu öngörülerinin revize edilip edilmeyeceğinin yakından takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2137451/islam-memisten-ayi-piyasasi-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.