Cavit Çağlar kimdir?

İş insanı, medya patronu, siyasetçi ve eski spor yöneticisi olan Cavit Çağlar kimdir?
Barış Yılmaz
|
22 Mayıs 2024, Çarşamba - 12:22
Cavit Çağlar kimdir?

Cavit Çağlar, 1944 Yunanistan doğumlu Türk iş insanı, medya patronu, siyasetçi ve eski spor yöneticisidir. Bursaspor'un 10. başkanı olan Çağlar, Bursa Milletvekilliği ve Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmuştur. Ayrıca Nergis Holding ve Olay Medya Grubunun sahibidir.

Hayatı ve Eğitim

Cavit Çağlar, lise mezunudur ve XVIII., XIX. ve XX. Dönem Bursa Milletvekilliği yapmıştır. Aynı zamanda Devlet Bakanlığı görevinde bulunmuştur. Evli ve üç çocuk babasıdır. Mesut Yılmaz'a hakaret davası nedeniyle de gündeme gelmiştir. Çağlar, RUYİAD (Rumeli Yönetici ve İş Adamları Derneği) üyesidir ve geçmişte derneğin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiştir.

Politikaya Giriş Öncesi Hayatı

1944 yılında Gümülcine'de doğan Cavit Çağlar, ailesiyle birlikte 1946 yılında Akhisar'a yerleşmiştir. İstanbul'da iş hayatına başlayan Çağlar, Mahmutpaşa'da tekstil sektöründe çalışarak kariyerine adım atmıştır. 1967 yılında Bursa'da Uygun İpek isimli firmayı kurarak iş dünyasında önemli bir yere gelmiştir. Bursaspor Kulübü başkanlığıyla tanınan Çağlar, Süleyman Demirel'in manevi oğlu olarak anılmaktadır.

Siyaset ve İş Dünyası

Cavit Çağlar, 1987 yılında Bursa'dan DYP milletvekili seçilmiştir. 1991-1992 yıllarında Hazine'den ve Ziraat Bankası'ndan sorumlu Devlet Bakanı olarak görev yapmıştır. Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerinin düzelmesinde önemli rol oynamış ve Rus devlet başkanının elinden "devlet onur nişanı" almıştır.

İnterbank ve Etibank Süreçleri

Cavit Çağlar, 1996-1999 yılları arasında İnterbank'ın sahibi olmuştur. İnterbank'ın TMSF tarafından el konulması ve Etibank'ın satışında yaşanan usulsüzlükler nedeniyle hukuki süreçlerle karşı karşıya kalmıştır.

Medya Patronluğu

Cavit Çağlar, 1995 yılında Olay Gazetesi'ni kurarak medya sektörüne adım atmıştır. 1996 yılında Türkiye'nin ilk haber kanalı NTV'yi kurmuş, Olay TV ve Olay FM gibi medya kuruluşlarını yayına geçirmiştir. Günümüzde Olay Gazetesi ile medya sektöründe faaliyet göstermektedir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2139685/cavit-caglar-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.