Irak Türkmen Cephesinden Sincar anlaşmasına katılım isteği

Irak Türkmen Cephesi, Musul'un Sincar ilçesindeki sorunların çözümü için Irak hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasındaki anlaşmada tüm tarafların (Arap, Kürt ve Türkmen) yer alması gerektiğini belirtti.
aa:text:20201010:22648844
|
11 Ekim 2020, Pazar - 00:03
Irak Türkmen Cephesinden Sincar anlaşmasına katılım isteği

Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Sincar'da güvenlik, yönetim ve hizmet konularındaki sorunların çözümü amacıyla Bağdat ve Erbil yönetimleri arasında varılan anlaşmaya Musul'daki tüm tarafların katılması gerektiği ifade edildi.

Anlaşmanın ayrıntıları ortaya konulmalı

Söz konusu anlaşmanın ayrıntılarının ortaya konulması gerektiği vurgulanan açıklamada, Irak merkezi hükümetine bağlı olan Musul'daki tüm yönetim ve güvenlik yetkilerinin de Bağdat'ın uhdesinde olması gerektiği bildirildi.

Halk evlerine geri dönmesi için teşvik edilmeli 

Açıklamada, Irak Anayasası'na aykırı PKK terör örgütünün varlığına Sincar ilçesinde de son verilmesi gerektiği vurgulanarak, terör saldırılarından dolayı ilçeyi terk etmek zorunda kalan halkın evlerine geri dönmesi için teşvik edilmesi ve ilçede imar çalışmaları başlatılması istendi.

Bağdat'tan Sincar için anlaşma hamlesi

Irak'ta Başbakan Mustafa el-Kazımi'nin himayesinde, merkezi yönetimin Sincar'da güçlendirilmesi ve yabancı grupların gücünün kırılması için dün anlaşma yapıldığı duyurulmuştu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/236294/irak-turkmen-cephesinden-sincar-anlasmasina-katilim-istegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.