Belarus’ta protestocular ile polis çatıştı

Belarus’ta Devlet Başkanı Aleksandr Lukakeşnko karşıtı protestolarda göstericiler ile polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.
IHA-20201018AW143092
|
18 Ekim 2020, Pazar - 21:39
Belarus’ta protestocular ile polis çatıştı

Belarus’ta 9 Ağustos’taki Devlet Başkanlığı seçimlerinin ardından patlak veren hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. 

Uzun bir aradan sonra bugün en yoğun katılımlı gösteriler düzenlendi. 

Başkent Minsk sokaklarında toplanan binlerce gösterici yürüyüş yapmak istedi. Polis, göstericileri engelleyince tansiyon yükseldi. 

Çatışmalarda 65'ten fazla kişi gözaltına alındı

Göstericiler, polise taş ve sopalar ile saldırırken, polis ise göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile karşılık verdi. Çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alındı. Belarus İnsan Hakları İzleme Örgütü tarafından yapılan açıklamaya göre, 2’si Polonyalı gazeteci olmak üzere 65’ten fazla kişi gözaltına alındı.

Tikhanovskaya'dan Lukaşenko'ya "görevi bırak" çağrısı

Lukaşenko’nun seçimlerdeki rakibi Svetlana Tikhanovskaya güvenlik gerekçesiyle sığındığı Litvanya’dan, Devlet Başkanı Lukaşenko’ya 25 Ekim tarihine kadar görevi bırakması çağrısında bulundu. 

Tikhanovskaya, Lukaşenko’nun görevi bırakmaması durumunda protestoların şiddetinin artacağını ve ülkede genel grev ilan edileceği tehdidinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/269937/belarusta-protestocular-ile-polis-catisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.