A Milli Takım teknik Direktörü Güneş'ten kadro açıklaması

Şenol Güneş, Riva'da bulunan TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde milli futbolcu Caner Erkin ile çevrim içi bir basın toplantısı düzenledi.
Büşra Bayrak
|
09 Kasım 2020, Pazartesi - 17:27
A Milli Takım teknik Direktörü Güneş'ten kadro açıklaması

A Milli Futbol Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, uzun bir aradan sonra aday kadroya davet edilen Caner Erkin'in milli takıma katkı sağlayacağına inandığını söyledi. 


Dünyanın ve Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlu şartlar nedeniyle kadroda değişiklikler olabildiğini aktaran Güneş, "Olağanüstü bir dönemdeyiz. Ortak hayaller ve ortak akılla hedefe gitmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

Şenol Güneş, aday kadro ve Caner Erkin'in milli takıma yeniden çağırılmasıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Kadroya girmek isteyen heyecan dolu oyuncularımız var. Kadroda olmayan arkadaşlarımız çalışmalarına devam etsinler, kendilerini geliştirsinler, hepsini izlediğimizi bilsinler. Zamanı gelince tüm oyuncular buraya katılacaklardır. Her tarafı tarayacağız. Bunlardan biri olan, geçmişte büyük hizmetleri olan Caner de uzun aradan sonra bizimle beraber. Cenk uzun zaman yoktu, Deniz yeniden bizimle, Berkay daha önce bizimle beraberdi tekrar çağırıldı. Bunlar olabilir. Önemli olan takımımızı daha da yukarıya çıkarmak. Zamanı gelince ihtiyaç olunca tüm oyunculara kapımız açık. Caner'e 'hoş geldin' diyorum, 'hayırlı olsun' diyorum. 2011 yılında Hırvatistan maçında kadrodaydı, oynamamıştı, Burak'la beraber, o günden bugüne bu iki oyuncu dışında tüm oyuncularımız değişti. Bu değişikliklerin amacı sonununda istikrarlı bir kadro oluşturmak. Caner'in de bize çok katkı sağlayacağını düşünüyorum."

"Hiçbir oyuncuya kapıyı kapatamayız"

Güneş, Arda Turan, Taylan Antalyalı gibi isimlerle ilgili gelen bir soruya ise şu yanıtı verdi:

"Arda da çok beğendiğim, Türkiye'nin en iyi oyuncularının başında gelir ama maalesef düşüşe geçti. Yeniden küllerinden doğmak istiyor, bu gayretini görüyoruz. Caner'in olduğu gibi eğer başarılı olur, ihtiyacımız olursa hiçbir oyuncuya kapıyı kapatamayız. Caner ve Arda farklı oyuncular, kendilerini ispatlamış oyuncular. Taylan geçen sene de Erzurum'da takip ettiğimiz bir oyuncuydu, ön libero biliyorduk, Galatasaray'da arzu ettiğimiz yerde oynuyor, iyi de oynadı. Bizim düşündüğümüz oyuncular arasında."

Kulüplere sol bek çağrısı

Sol bek ve forvet konusunda arayışlarının süreceğinin altını çizen deneyimli teknik adam, "Buradan kulüplere sesleniyorum, eğer elinizde varsa çok iyi sol bek, onu değerlendirmek istiyorum. Bazı kulüplerde bazı oyuncular var, sol bekte denenebilir mi? Denenirse hem onun hem de bizim için 10 yıllık mevkiyi kapatmış oluruz. Kulüplerimizde sol ayaklı defansif yönü iyi, tabii ki ofansif yönü de iyi olursa daha iyi olur, olan oyuncular arıyoruz. Böyle bir sorunumuz olduğunu paylaşıyorum. Forvette de arayışlarımız olacak. Diğer mevkilerde sıkıntı gözükmüyor." şeklinde konuştu. 

"Hedef Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkmak, Dünya Kupası'na katılmak"

Milli takımın hedeflerine de değinen Şenol Güneş, "Milli takımın da hedefi Avrupa Şampiyonası'nda gruptan çıkmak, sonra da Dünya Kupası'na katılmak. Buna bağlı olarak da Uluslar Ligi'ne başladık, eylül ayını kötü geçirdik, Macaristan'a kaybettik, böylelikle Macaristan en avantajlı takımlardan oldu. Grupta birinci de sonuncu da olabiliriz. Önümüzdeki iki Uluslar Ligi maçını kazanmak istiyoruz. Dünya Kupası'na gitmenin iki yolu var. Bir yolu Uluslar Ligi'nde tüm gruplardaki iki takımdan biri olmak. Diğeri de Dünya Kupası elemelerinde birinci ya da ikinci olup Dünya Kupası'na gidebiliyorsunuz." değerlendirmesinde bulundu.

" Uzun yıllar milli takıma hizmet vermek istiyorum"

Milli futbolcu Caner Erkin de "Uzun seneler milli takıma hizmet verdim, futbol hayatımın sonuna kadar milli takıma hizmet vermeye devam edeceğim. Uzun yıllar milli takıma hizmet vermek istiyorum." ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/352860/a-milli-takim-teknik-direktoru-gunesten-kadro-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.