CHP'li Ertan Işık'tan Hazım Caner Can'a tepki

CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık, Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Işık, "Biz bozuk asfaltın parasını ödemiyoruz. Siz hayali asfaltın parasını çatır çatır ödemişsiniz. Var mısın adliyeye beraber gidip hesabını soralım. Bunu yapmazsan başkan değil şair olarak anılacaksın." dedi.
Büşra Bayrak
|
10 Eylül 2021, Cuma - 16:18
CHP'li Ertan Işık'tan Hazım Caner Can'a tepki

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın 1.Birleşiminde Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik eleştirilerine yanıtı CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık verdi.

Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşiminde gündem dışı söz alan CHP’li Işık, Hazım Caner Can’ın "Mansur Yavaş'ın Çamlıdere’de bir tane hizmeti olmadı", "ilçeye sadece 15 kilometrelik soğuk asfalt döküldü" iddialarına tepki gösterdi.

Hizmetleri tek tek saydı

Büyükşehir tarafından ilçede yapılan hizmetleri tek tek sıralayan Işık, “Bir şey yapılmadı denilen Çamlıdere'ye bugüne kadar 2,5 senede 46 bin metre içme suyu hattı, 3 bin 500 metre atık su ve yağmur hattı, 14 adet su deposu yaptık. 17 mahalleye yaklaşık 20 bin metre tel örgü yaptık.21 mahalleye yaklaşık 62 bin metre kare kilit taşı yaptık. 18 mahallenin çimento,14 mahallenin kum taşı ve 23 mahallenin ise bakım onarım taleplerini karşıladık. Bunlar zaten yapmamız gereken asli görev. Olmadı dendiği için söylüyoruz. Bunu marifet olarak algılamayın.” diye konuştu.

"Bozuk yolun parası ödenmemiş"

Soğuk asfalt konusundaki iddialara yanıt veren Işık, ”Şimdi gelelim soğuk asfalt konusuna, dün mercekte görülen asfaltın hesabını soran Çamlıdere Başkanına önce bir cevap, ardından da bir sorum olacak. Önce cevaptan başlayayım. Sayın başkan bizim dönemimizde atılan bozuk asfaltın parasını biz zaten muhtar imzalamadan ödemiyoruz. Yani bahsettiğiniz bozuk yolun parası ödenmemiş. Bu da Türkiye'de bir ilk olarak bizim başkanımız döneminde uygulanmıştır. Kısaca ortada iş yoksa para da yoktur. Böylece kul hakkı da söz konusu değildir. Şimdi soruma geçiyorum. 2018 yılında fen işleri Çamlıdere'de, toplam altı mahalle yolu 66 bin metre uzunluk, 460 bin metre alana seçimden hemen önce kasım ayında soğuk asfalt atmış. Sayın başkan sizin dünkü konuşmanızda bahsettiğiniz, mercek ile bile göremediğiniz yolun parası ödenmemişken, biz bütün Çamlıdere'yi gezdik. Ne yol var ne de kasa da para, çünkü bu hayali yolların parası ödenmiş. Âmâ ortada yol yok. Yolun olmadığı gibi senden memnun olan bir tane Allah'ın kulu da yok.” ifadelerini kullandı.

"İyi bir şair olarak hafızalarda yer alacaksın"

15 gün önce Çamlıdere'nin köylerini gezdiklerini belirten Işık, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çamlıdere'nin problemlerini biz vatandaşlarımızla yüz yüze hasbihal ettik. Şimdi soruyorum sayın başkan, yarın sabah 10'da var mısın beraber adliyeye gidelim. Yapılmayıp parasının çatır çatır ödendiği yolların hesabını mahkemede birlikte soralım. Sayın başkan gelmezse buradan bir arkadaşla da ben buraya gitmeye hazırım. Eğer sen bunu yapacak cesaretteysen dün dediklerinde dürüstsündür. Eğer bunu yapamazsan sorumlu bir belediye başkanı değil, iyi bir şair olarak hafızalarda yer alacaksın. Biz de her ay bu ay acaba hangi şiiri, hangi maniyi bizlerle paylaşacak diye bekleyeceğiz. Değerli meclis üyelerim, hepiniz şahitsiniz ki bize atılan iftiralar teker teker çürütülürken bu küçük kesim önceki dönem için aynı hassasiyeti gösterebilmiş olsaydı, bugün söylediklerinin de bir manası olurdu”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1000332/chpli-ertan-isiktan-hazim-caner-cana-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.