ABB personelinin EGO kartı sorunu mecliste

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal, ABB personelinin EGO kartlarına yüklenen paralarını bölememesi şikayetini meclise taşıdı. Konuya ilişkin konuşan Yaşar Neslihanoğlu, sorunun idari değil yasal olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
10 Eylül 2021, Cuma - 19:16
ABB personelinin EGO kartı sorunu mecliste

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Eylül Ayı 3.Birleşimi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Fatih Ünal başkanlığında toplandı.

Toplantıda Fatih Ünal, okulların açılmasıyla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) çalışanlarının EGO kartlarıyla ilgili yaşadığı sorunu meclis kürsüsünden dile getirdi.

ABB çalışanlarının kartlarına yüklenen paralardan çocuklarının yararlanamaması nedeniyle şikayetçi olduğunu belirten Fatih Ünal "Değerli arkadaşlar bu arada personellerimizden gelen şikayetleri de ben söyleyeyim. Personelimiz bu EGO kartlarıyla ilgili bölünmesi talebini reddettik veya Sayıştay görüşü doğrultusunda kaldırdık. Siz de ‘Başkent Kart’a yükleyeceğiz’ demiştiniz. Çok büyük şikayetler geliyor. Okullar açıldıktan sonra insanlar yüklenen kartlardaki parasını veya biletini çocuklarına kullandıramadığından şikayetçi. Bununla ilgili sıkıntıyı gidereceğiz demiştik. Bir tavsiye kararı almıştık. Bölünmeyle ilgili bir yöntem bulup arkadaşları mağdur etmeyeceğiz denmişti. Personelin böyle bir şikayeti var bilginiz olsun. Bu konuda mağduriyet yaşanıyor." dedi.

"Orada yasal bir sıkıntı var"

Ankara Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Yaşar Neslihanoğlu sorunun idari değil, yasal olduğunu belirtirken "Bu konuyla ilgili Sayıştay raporunda durum tespitleri yapılmış; ‘bu kartı kart sahibinden başkası kullanılamaz, aktarılamaz’ diye. Meclisteki sıkıntı da bu idi. Bu durum Sayıştay raporlarına yansımış. Komisyonda bunu arkadaşlar görüşüyor. İsterseniz arkadaşlar pazartesi günü bu konuyla ilgili bilgi versin. Orada yasal bir sıkıntı var idareyi ilgilendiren bir durum değil." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1000546/abb-personelinin-ego-karti-sorunu-mecliste
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.