Adnan Beker'den EGO'ya zam sinyali

ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker, EGO'nun artık zararlarını kaldırabilecek durumda olmadığını belirterek, önümüzdeki aylarda bir zam yapabileceğini söyledi.
Ankara Masası
|
10 Eylül 2021, Cuma - 20:03
Adnan Beker'den EGO'ya zam sinyali

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Eylül Ayı 3.Birleşimi'nde söz alan ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker, EGO'nun son durumuna dikkat çekti.

EGO'nun artık borçları kaldırabilecek durumda olmadığını ifade eden Adnan Beker, önümüzdeki aylar için bir zam değerlendirilmesinin yapılması gerektiğini söyledi.

EGO'nun artan maliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulunan Beker "EGO otobüslerimizin 2019-2021 döneminde akaryakıt maliyetleri yüzde 12.1 , LPG maliyetleri yüzde 31 oranında, personel giderleri yüzde 55, araç bakım-onarım giderleri dikkate alınarak temizlik sigorta giderleri yüzde 71.4  artmış. Bu dönemde elektrik fiyatları yüze 70-80 civarında artmış. Diğer taraftan EGO bilet gelirleri geriye dönük 12 aylık toplamda yani 2019 yılı mart ayından sonuna kadar,  pandemiden önce 547 milyonmuş. Pandemi itibariyle 2021 yılında bakın, çok dikkat edin 331 milyona düşmüş. Yani hemen hemen yüzde 50 ye yakın bir gelir kaybı olmuş. Yüzde 50’ye yakında bir gideri olmuş. Yani bu belediyenin veya EGO’nun belli bir zaman içinde götürme şansı da yok. Yani ulaşımdan faydalanan faydalanmayan bütün Ankaralı’nın da bu konuda destekleri yardımlara oluyor, çünkü bu borç bütün Ankara’nın. " dedi.

"Cüzi miktarda zam yapması gerekir"

Önümüzdeki aylarda cüzi bir zammın gerekli olduğunun altını çizen Beker sözlerine şöyle devam etti;

Şimdi bu süreçte 12 aylık toplam  2019 Mart ayında 360 milyondan,  2021 yılı Temmuz ayında pandemi nedeniyle 155 milyona gerilemiş. Biniş adetleri yüzde 57 oranında da azalmış. Yani bunları söylediğimiz zaman bu belediyenin, yani sayın başkanda bugüne kadar bu zamma karşı, zam yapmakta istemiyor ama nereye kadar dayanır bilmiyorum. Belediye, EGO tabi yüzde 30’a yakında ücretsiz biniş var biliyorsunuz. Öğrencilerimizde de indirimlerimiz var.  EGO’nun zararları artık altından kalkılacak gibi değil. Bunu ben kendi şahsıma söylüyorum.  Bu Ankaralılara çok büyük yük oluyor. 3 ay, 4 ay sonra EGO bunu değerlendirsin. Belediyemiz bunu değerlendirsin, sayın başkanda bunu değerlendirsin. Yani artık EGO böyle giderse, zararın altından kalkamaz. Cüzi bir miktar diğer belediyelerin yaptığı gibi zam yapması gerekir. Ama bunu 5 ay sonra, 3 ay sonra yapar. Bize gelip biz incelediğimizde EGO, çok büyük zarar ediyor. Yani EGO’nun zararı çok büyük arkadaşlar. Bunu kaldıracak durumda da değil. Ben bu konu hakkında sizi bilgilendirmek istedim.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1000677/adnan-bekerden-egoya-zam-sinyali
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.