Mehmet Emin Ayaz'dan EGO'yu kapatma önerisi

AK Parti Yenimahalle Meclis Üyesi Mehmet Emin Ayaz, EGO'nun borçlarını kaldırabilecek durumda olmadığını belirterek, kapatılması gerektiğini söyledi.
Ankara Masası
|
10 Eylül 2021, Cuma - 20:51
Mehmet Emin Ayaz'dan EGO'yu kapatma önerisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclis Toplantısı Eylül Ayı 3.Birleşimi'nde İYİ Parti Grup Başkan Vekili Adnan Beker'in EGO kartlarına zam yapılması gerektiğini söylemesinin ardından söz alan AK Parti Yenimahalle Meclis Üyesi Mehmet Emin Ayaz dikkat çeken sözler sarf etti.

Beker'in sözlerinin zamma zemin hazırlığı konuşması olduğunu vurgulayan Ayaz "EGO gerçekten yıllardır zarar eden bir kurum. Sadece bu yıllar zarar eden bir kurum değil. Ulaşım , dünyanın hemen hemen her yerinde zarar ediyor.Zararı da Ankara Büyükşehir Belediyesi süspanse ediyor. Adnan Bey'in böyle bir konuşma yapacağını bilseydim dosyayı getirirdim. Hatırladığım kadarıyla 2020 yılı kesin hesabı görüşürken 682 milyon lira ve bu paraya rağmen de 56 milyon yine bütçe açığı vermiş olduğunu biliyoruz. Şimdi Adnan Bey'in burada ki EGO'yu bugün gündeme getirmesi çok yakın zamanda zam sinyali olarak algıladık. Yani bunu biliyorsunuz daha önce yaptınız. Şimdi de yapacaksanız. Zemin aramanıza gerek yok. Onun için öğrenci ve tam biletlere anlaşılan zam geliyor." dedi. Ayaz " Zam yapacaksanız da insaflı yapın." ifadelerini kullandı.

"Bence idare EGO'yu kapatmalı"

EGO'nun kapatma zamanı geldiğini söyleyen Ayaz "Yani bugün 331 milyon EGO tahsilat yapmışsa bunu eğer yıl sonuna kadar belki de 498 milyon yapacaktır. EGO'nun hatta rakamlarını açıklamamıştım. Şöyle demiştim 'EGO entübe’ bu cümleyi iyi hatırlıyorum. Bakın entübe olan bir yere siz Genel Müdür muavinliğini bir tane daha ihdas ettiniz. Eğer EGO bu kadar zarar ediyorsa, daha 3. Genel Müdür muavinliğini ihdas ederek hangi hizmetleri gerçekleştireceksiniz de bir Genel Müdür muavinliğini ihdas ettiniz. Biz de verdik yani problem değil. EGO entübe olduğu için ve kurtuluşu olmadığı için bence idare EGO'yu kapatmalı. Otobüs Daire Başkanlığı diye bir daire başkanlığı kurmalı. Otobüs işleri zaten BUGSAŞ veya BELKA yürütüyor EGO'nun işlerini. Onun için şuanda zam sinyali verdiğiniz için çıktım. Anladık hazmetmeye gayret edeceğiz inşallah." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1000738/mehmet-emin-ayazdan-egoyu-kapatma-onerisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.