Vatandaşlara su baskını olabilecek noktalardan uzak durun uyarısı

Giresun aşırı yağış sele ve heyelana yol açtı, 3 kişi hayatını kaybetti, 9 kişinin kayıp olduğu bildirildi.
Büşra Bayrak
|
23 Ağustos 2020, Pazar - 08:15
 Vatandaşlara su baskını olabilecek noktalardan uzak durun uyarısı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, biri jandarma 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Soylu, Yasemin Özdemir'in naaşına ulaşıldığını belirterek hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
İçişleri Bakanı Soylu,  kayıp ihbarı yapılan 9 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğü bilgisini paylaştı. 

"Devlet yaraları saracak, vatandaşımızın yanında olacaktır"

Şiddetli yağış dolayısıyla sel ve heyelanların yaşandığı Giresun'a gelen Soylu, AFAD Merkezinde yetkililerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu, (Dereli'de) "Kullanılabilir durumda tek bir dükkan yok, hepsi tamamen tarumar olmuş. Devletimiz bütün gücüyle beraber hem buradaki yaraları saracaktır hem de vatandaşımızın yanında olacaktır."  dedi.

Elektrik kesintileri meydana geldi

Soylu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, elektrik verilemeyen noktalar olduğunu söyledi.

Süleyman Soylu, "İlçelerin bir bölümünün köylerinden bilgi aldığımız var, bilgi alamadıklarımız var ama şu anda muhtarlarla irtibat kuran arkadaşlarımız, kaymakamlarımız, belediye başkanlarımızın verdiği bilgiler bu noktadadır." diye konuştu.

Kapanan yolları ulaşıma açma çalışmaları sürüyor

Giresun Dereli, Espiye, Yağlıdere, Tirebolu, Doğankent, Çaldağ-İnişdibi yollarının ulaşıma kapandığını anlatan Soylu, son aldığı bilgilere göre Çaldağ-İnişdibi yolunun açıldığını, diğer yolların da açılması için gerekli çalışmaların yapıldığını aktardı.

Tüm arama kurtarma ekiplerinin seferber edilmiş durumda olduğuna dikkati çeken Soylu, "AFAD ekiplerimiz çevre illerden şu anda intikal halindeler. Jandarma arama kurtarma timleri hem Ankara'dan hem de Rize'den intikal halindeler. Ankara'dan gelen Samsun'a kadar geldi." ifadesini kullandı.

"Umudumuzu muhafaza edeceğiz"

İçişleri Bakanı Soylu, hem Dereli hem de Tirebolu istikametine geçeceğini belirterek şunları söyledi:

"İnşallah kurtarma çalışmalarında hepimiz hem umudumuzu muhafaza edeceğiz hem de inşallah onları kurtarma bilgisini vatandaşlarımıza, milletimize veririz umudu içerisindeyiz. Tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah yardımcımız olsun inşallah."

Soylu’dan yeni sel uyarısı

Bakan Soylu, Giresun'daki vatandaşları da şu sözlerle uyardı:

"Yarın özellikle Çanakçı, Görele ve Doğankent'te 50 ila 100 kilogram yağmur bekleniyor, Meteorolojiden aldığımız bilgiler çerçevesinde. Özellikle Çanakçı'da yağar, o da Görele'yi de etkisi altına alırsa, buradan Görele'deki vatandaşlarımızı uyarmak istiyorum, dere kenarlarında ve suyun basabileceği noktalarda olmamanız gerekmektedir. Bunu şu anda Görele'deki arkadaşlarımız anons ediyorlar, etmeye de devam edecekler. Yine Çanakçı'daki vatandaşlarımıza da aynı duyuruyu yapmak isterim, Doğankent'e de yapmak isterim."

Suya iyice doyan toprağın sel ve heyelana daha da elverişli hale geldiğinin altını çizen Soylu, "Onun için gerekli tedbirleri hem biz alıyoruz hem de vatandaşımızın bu konuda tedbirli olmasını bir kez daha buradan söylemek istiyorum. Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum." dedi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, şiddetli yağış dolayısıyla sel ve heyelanların yaşandığı Giresun'da devletin yaraları sarmak için tüm imkanları seferber ettiğini bildirdi.

Oktay, sosyal medya hesabından paylaştığı geçmiş olsun mesajında, sel nedeniyle hayatını kaybedenler için Allah'tan rahmet diledi.

Kaybolan vatandaşları arama çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Oktay, "Devletimiz felaketin yaralarını sarmak için tüm imkanlarını seferber etmiştir." ifadesini kullandı.


http://www.ankaramasasi.com/haber/100110/vatandaslara-su-baskini-olabilecek-noktalardan-uzak-durun-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.