Süleyman Soylu, son 3 yılda engellenen göçmen sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sınırda alınan tedbirler sayesinde son 3 yılda 1 milyon 250 bin kaçak göçmenin ülkeye girişinin engellendiğini açıkladı.
Ankara Masası
|
11 Eylül 2021, Cumartesi - 00:07
Süleyman Soylu, son 3 yılda engellenen göçmen sayısını açıkladı

Şırnak ve Hakkari’deki temaslarının ardından 31 Temmuz'da sel felaketinin meydana geldiği Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'ne gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Başkale Kaymakamı Asım Solak, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel ve kurum amirleri tarafından karşılandı. Beraberindekilerle mahalledeki selzedeleri tek tek ziyaret eden Bakan Soylu, burada vatandaşların taleplerini dinledi. Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, Başkale'de sel afeti yaşanırken ülkenin başka bölgelerinde yangınla mücadele edildiğini belirtti.

Devletin vatandaşın ihtiyaç duyduğu zamanda lazım olduğunu ifade eden Bakan Soylu, "Tüm yardımlarıyla sizinle birlikte olan, sizi tanımayan ama zorluğunuzu hisseden, buraya yardım eden herkese çok teşekkür ediyoruz. Ekipler burada ilk müdahaleyi gerçekleştirdi, bir an önce hayatın akışını sağlamak için gayret sağladı. Çadırlar, şimdi konteynerler, her biri oluştu, oluşuyor. Yine aynı zamanda yollar düzeltildi. Gıda yardımlarından diğer yardımlara kadar bütün ihtiyaçların hepsi sağlanmaya çalışıldı ve bunlar da devam edecek. Burada yıkılmış 38'e yakın ve yeniden yapılması gereken evler var. Bunlarla ilgili hasar tespitleri yapıldı, bunlar gerçekleştirilecek. Diğer birtakım hasarlar var, onlar da sağlanacak. Yani buradaki sistemimiz eski halinden daha güzel bir hale dönene kadar devlet buradan, hükümetimiz buradan, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla buradan elini çekmeyecek. Biz sizin emrinize amadeyiz" diye konuştu.

"Tüm tedbirlerimizi alıyoruz"

Güvenlik güçlerinin kaçakçılık, kaçak göçmen ve terörle mücadele konusunda ciddi önlemler aldığına vurgu yapan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu arada sınırın güvenliği açısından da Türk Silahlı Kuvvetleri, hudutta gerekli tedbirleri almış vaziyette. Biz bugün bu tedbirleri alıyor değiliz, yaklaşık 3 yıldır gerek kaçak göç, gerek uyuşturucu ticareti, gerekse terörle mücadele sebebiyle burada tüm tedbirlerimizi alıyoruz. TSK huduttaki koruma tedbirlerini alıyor. Biz özellikle İçişleri Bakanlığı olarak İran sınırındaki tüm duvarları gerek fiziki güvenlik sistemlerini, gerekse de sadece 108 milyon avro, bu da 1 milyar liranın üzerinde 341 elektro optik kuleler, aynı zamanda termal kameralar, aynı zamanda iletişim kuleleri olmak üzere bütün sınır boyuna örüldü. O projenin de yüzde 90'ı sona erdi. Aynı zamanda yine hem jandarma hem de polisimiz, ön hudut duvarında TSK, arkasında jandarmamız, arkasında polisimiz hatlar çizerek, hatların tamamında özellikle kaçak göçmen ve terörle mücadele konusunda ciddi bir tedbir aldılar."

"1 milyon 250 bin kaçak göçmen engellendi"

Özellikle kaçak göçmenle mücadele konusunda yoğun bir çalışma yürütüldüğünün altını çizen Soylu, "Türkiye'nin son 3 yılda kaçak göçmen olarak sınırda engellediği sayı 1 milyon 250 bindir. Biz bu tedbirleri almamış olsaydık, 1 milyon 250 bin kaçak göçmen Türkiye'ye gelmiş olacaktı. Peki bu ne sağlıyor. Bu, daha fazla gelecek olanların da caydırıcılığını sağlıyor. Elektro optik kulelerin dışında, sınır duvarlarında termal kameralar, fiber optik kablolar ve hareket algılayıcı kameralar, bunların aynı zamanda karakollara eş zamanlı yansıtılması olarak teknolojik bir sistem de kuruldu" dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1001150/suleyman-soylu-son-3-yilda-engellenen-gocmen-sayisini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.