İstanbul’da kargoyla sahte alkol sevkiyatı

İstanbul’da uluslararası taşımacılık yapan bir kargo firmasına gerçekleştirilen operasyonda 4 bin 525 litre sahte alkol geçirildi. Baskında kargo personeli 6 şüpheli gözaltına alındı.
IHA-20210911AW415011
|
11 Eylül 2021, Cumartesi - 09:30
İstanbul’da kargoyla sahte alkol sevkiyatı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sahte alkolle mücadele kapsamda yeni bir çalışma daha gerçekleştirdi. Bu çerçevede Büyükçekmece’de çok miktarda sahte alkolün uluslararası taşımacılık yapan bir kargo firmanın deposunda olduğu öğrenildi. Kamyonlar vasıtası ile getirilen alkol bidonlarına sahte etiketler yapıştırıldığı bu şekilde   “orijinal” süsü verildiği bilgisine ulaşıldı. Elde edilen ürünlerin  siparişler üzerine kargo firmasına ait araçlar ile piyasaya sürüldüğü belirtildi.

Operasyonun düğmesine basıldı

Savcılıkça yürütülen soruşturma kapsamında söz konusu kargo şirketi ile kimliği tespit edilen firma çalışanlarını takibe alan polis ekipleri, 7 Eylül Salı günü operasyon kararı aldı. Yapılan operasyonda 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Kargo firmasının deposunda yapılan aramada 4 bin 525 litre alkollü sıvı, 620 adet alkol kiti, 47 bin 500 adet alkol etiketi, 145 civarında bidon kapağı, 4 ayrı derece ve 1 adet alkol ölçüm cihazı ele geçirildi.

Düzenlenen operasyonda yakalanan şüpheliler, ifadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevk edildi. Kargo çalışanı 6 kişiden 4’ü  “adli kontrol“ şartı ile serbest bırakıldı. Geri kalan 2 şüphelinin ise tutuklanarak cezaevine gönderildiği belirtildi. 

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1001184/istanbulda-kargoyla-sahte-alkol-sevkiyati
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.