Ankaralı siyasilerden 12 Eylül mesajı

Ankara'da siyaset yapan bir çok isim geride kan ve gözyaşı bırakan 12 Eylül darbesinin 41. yılında mesaj paylaştı.
Ankara Masası
|
12 Eylül 2021, Pazar - 10:42
Ankaralı siyasilerden 12 Eylül mesajı

Türk demokrasi tarihinin kara lekesi 12 Eylül darbesinin üzerinden 41 yıl geçti.

Geride idam, kötü muamele ve insan hakları ihlalleri gibi tepki çeken izler bırakan darbenin seneyi devriyesinde Ankaralı bir çok siyasi mesaj paylaştı.

Darbeyi ve darbecileri kınayan paylaşımlardan bazıları şöyle;

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Demokrasi tarihimizin kara lekesi 12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümünde, 41 yıllık utancın ve acının izlerini ilk günkü gibi hafızalarımızda taşıyoruz. Hiçbir gücün millet iradesinden üstün olduğunu kabul etmiyoruz. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."

Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan: Ülkemizin demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazınan 12 Eylül darbesinin yıldönümünde tüm darbe, muhtıra ve antidemokratik müdahaleleri bir kez daha kınıyor, demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Darbeler ihanettir, zulümdür, ne darbeleri unuturuz ne şehitlerimizi

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yetkin Öztürk:  Demokrasimizi kesintiye uğratan, bir nesli zindanlarda, işkencelerde, darağacında yok eden 12 Eylül darbesini unutmadık, unutmayacağız. Bütün darbeci zihniyetlere lanet olsun. Kara Eylül seni hiç sevmedim, sevmeyeceğim. Unutmak Tükenmektir… Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Ak Parti Ankara Milletvekili Fatih Şahin:  Bugün, demokrasi tarihimizin kara lekesi 12 Eylül kanlı darbesinin 41’inci yıl dönümü. Darbe zihniyetinin ürünü Anayasa’yı artık geride bırakıp, özgürlükçü, sivil, yeni bir Anayasa ile darbelerin, cuntaların tüm izlerini silmek aziz milletimize borcumuzdur.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse: 12 Eylül darbecileri siyasete müdahele ettiler. Her kesimden canlara kıyarak, Türkiye tarihine kara bir leke bıraktılar. 27 Mayıs'tan 15 Temmuz'a Halkın temsilcilerinin siyaset yapmasını engelleyen halkı hiçe sayan militarist, jakoben tüm darbeleri ve darbecileri lanetliyoruz

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar:  Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen 12 Eylül darbesinin yıldönümünde, darbenin her türlüsünü bir kez daha reddediyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir.’

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı:  Demokrasi tarihimizin kara lekesi 12 Eylül... Unutma, unutturma...

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz:  Demokrasi tarihimizin kara lekesi, milli iradenin gasp edildiği 12 Eylül darbesi 41’inci yılında milletin vicdanında en ağır cezayı almıştır. Aziz milletimiz 15 Temmuz’da bir daha açılmamak üzere darbeler dönemini kapatmıştır. Millet iradesinin üstünde hiç bir güç tanımıyoruz. 

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar:  Demokrasi tarihimizin kara lekelerinden 12 Eylül darbesini unutmadık. 15 Temmuz’da bu topraklarda darbeler defterini kapattığımızı tüm dünyaya ilan ettik. Büyük bedeller ödeyerek milli irademize sahip çıkan tüm demokrasi şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.  

CHP Keçiören İlçe Başkanı Bülent Gündoğan:  Denge olsun diye bir sağdan bir soldan vatansever gençlerin asıldığı; bu yolla emperyalizmin işbirlikçisi ve demokrasi düşmanı yeşil iktidarların önünün açıldığı 12 darbesini kınıyorum. Yaşasın Tam Bağımsız, Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti.

Ak Parti Altındağ İlçe Başkanı Fatih Bildik:  Demokrasi tarihimizin kara lekesi 12 Eylül Darbesi'nin yıldönümünde darbelerden medet umarak milletimizin hafızasında silinmeyecek acılar bırakan ve Milli İrademizi felce uğratan vesayet odaklarını şiddetle kınıyorum. Unutmadık, unutmayacağız.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1003734/ankarali-siyasilerden-12-eylul-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.