Ticaret Bakanlığı harekete geçti!

Ticaret Bakanlığı 0850'li numaraların vatandaşları arayarak internet satmaya çalışmalarına ilişkin 2 firmaya 11 bin 429 TL ceza kesti.
Ankara Masası
|
12 Eylül 2021, Pazar - 11:23
Ticaret Bakanlığı harekete geçti!

Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, vatandaşları sürekli arayarak internet satmaya çalışan 0850'li 2 hat işleticisi hakkında işlem başlattı.

Bakanlık iki işletmeciye 11 bin 429 TL ceza kesti.

Türk Telekom ve TTNET'in bağı bulunmuyor

Ticaret Bakanlığı reklam kurulu  10.08.2021 tarihli 312 Sayılı Reklam Kurulu Toplantısı Basın Bülteninde yayınlanan açıklamaya göre "Diğer taraftan "Türk Telekom" ortak markasını kullanan TTNET A.Ş. ile herhangi bir bağı bulunmadığı gerçeği altında ticari uygulamada bulunan şahıs tarafından Türk Telekom firmasının itibarından haksız biçimde yararlanıldığı ve Türk Telekom ismi ile şahsı lehine haksız kazanç elde edildiği, bu durumun haksız rekabete yol açtığı, ayrıca, bahsi geçen aramaların dürüst rekabet ilkelerine aykırılık teşkil ettiği ve tüketicilerin normal şartlar altında taraf olmayacağı bir işleme taraf olmasına yol açan aldatıcı bir ihtimal doğurması gerekçesiyle haksız ticari uygulama niteliğinde olduğu değerlendirilmiş oldu" belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1003764/ticaret-bakanligi-harekete-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.