Genco Erkal, Çankayalılar ile buluştu

Usta sanatçı Genco Erkal, Ahmed Arif'in ölümünün 30'uncu yılı anısına hazırladığı “Şahdamarım” adlı müzikli gösterisi ile Anıtpark’ta sahne aldı.
Ankara Masası
|
12 Eylül 2021, Pazar - 11:27
Genco Erkal, Çankayalılar ile buluştu

Genco Erkal, Dostlar Tiyatrosu tarafından sahneye konulan 'Şahdamarım' adlı  müzikli gösterisiyle Çankaya’da sanatseverlerle buluştu.

Ünlü oyuncunun Ahmed Arif’in şiir, söyleşi ve mektuplarından yola çıkarak uyarladığı, yönettiği ve rol aldığı müzikli gösterisi için Anıtkabir yanında bulunan Anıtpark’ı yüzlerce Çankayalı doldurdu.

Sahne tasarımı Duygu Sağıroğlu tarafından yapılan oyunda, ozanın şiirlerinden bestelenen şarkıları sahnede Ercan ve Gökhan Çağıran kardeşler yorumladı.

Erkal: " Çankaya Belediyesine teşekkür ediyorum"

Sahne öncesi Çankaya Belediyesine teşekkür eden Genco Erkal, "Pandemi nedeniyle uzunca bir süredir sahnelerden uzak kaldık. Bir süre daha böyle devam edecek gibi görünüyor. Kapalı salonlarda sahne almak hala zor görünüyor. Açık hava sahnesi çağrıma ilk karşılık verenlerden biri olan Çankaya Belediyesine teşekkür ediyorum" dedi.

Taşdelen'i üzen haber

Erkal’ın muhteşem performansından sonra çiçek takdim eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sosyal medyada gördüğü "Genco Erkal’a sahne vermediler" haberi sonrasında büyük üzüntü duyduğunu belirtti. Taşdelen, “Bu haber üzerine yüreğime bir hançer saplandı ve Genco Abi’yi aradım. Genco Erkal bizim onurumuzdur, bizim gururumuzdur dedim” ifadelerinde bulundu.

"O güzel Türkiye’ye kavuşacağız"

Genco Erkal’ın, açık hava sahnesi davetini kırmadığı için teşekkür eden Alper Taşdelen şöyle devam etti:

"Sakarya suyunun nehri aktıkça, Uludağ’a kar yağdıkça, Trakya’da ayçiçeği açtıkça ve bizler nefes aldıkça Türkiye Genco Erkal’ın sahnesidir. Bazı şeyler bizi şaşırtmıyor. Düşündüm Genco Abiden neden korkarlar diye. Halktan korkanlar, sizden korkar. Özgürlükten korkanlar, sizden korkar. Mustafa Kemal Atatürk aydınlığından korkanlar, sizden korkarlar ama korkunun ecele faydası yok. O güzel, o aydınlık Ahmed Arif’in, Nazım Hikmet’in dizelerinde o güzel Türkiye’ye kavuşacağız. Hep beraber kavuşacağız ve sizlerin bu aydınlıktaki emeğiniz paha biçilemez."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1003790/genco-erkal-cankayalilar-ile-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.