AK Parti Diyarbakır teşkilatında para krizi

AKP Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın’ı partinin genel merkezinden gönderilen 243 bin TL'yi kendi çıkarları için harcamakla suçladı.
Ankara Masası
|
12 Eylül 2021, Pazar - 13:12
AK Parti Diyarbakır teşkilatında para krizi

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı para kriziyle gündeme geldi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın'ı, parti genel merkezinden il başkanlığının ihtiyaçlarını karşılamak için gönderilen 243 bin TL'yi kendi çıkarları için harcamakla suçladı.

AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'e durumu bir dilekçeyle bildiren Akyol şu ifadeleri kullandı;

"Gönderilen bu paranın 1 Ağustos 2021 tarihine kadar gelmiş olan parti giderlerinin ödemelerinin yapılmasında kullanılmak üzere bankaya para çekmeye gittiğimde, parayı çekemeyeceğimizi, yetkisiz olduğumuzu banka bize ifade etmiştir. Bunun üzerine İl Başkanı Şerif Aydın'ı arayarak, Genel Merkezi'in gönderdiği paranın ödemelerde kullanılmak üzere çekmek istememe rağmen parayı çekemediğimi ifade ettiğimde cevap olarak, 5 aydır İl Başkanlığı görevine geldiğini hiçbir iş yapmadığını, paraya ihtiyacı olduğunu ve bu parayı kendi ihtiyaçları için kullanacağını ifade etti. Sonra bankadan sorduğumda ekli dekonttanda görüleceği üzere paranın  Mehmet Şerif Aydın tarafından  243 bin TL çekilmiş olduğu görülmüştür."

"Böyle bir iftira ile karşı karşıya kaldık"

Bedirhan Akyol'un dilekçesi hakkında konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, iddiaları yalanladı.

Aydın, söylenenlerin iftira olduğunu belirtirken "Genel merkez her partiye 6 ayda bir ödenek gönderir. 250 bine yakın para İl başkanlığı hesabına yatırıldı. Bu para partinin masraflarında kullanılmak üzere çekildi. İl Başkan yardımcımız müteahhitlik işleriyle uğraşıyor. Kendisine destek olmadığımız için böyle bir iftira ile karşı karşıya kaldık. Partinin giderleri il başkanı tarafından karşılanır. Partinin gönderdiği ödenekler il başkanı kişisel ihtiyaçları için karşıladığı iddiası soyut bir iftiradan ibarettir. Parti giderleri ve masraflar bellidir" ifadelerini kullandı.

"Kesinlikle kişisel çıkarlarım için kullanmadım"

Genel merkez tarafından gönderilen paranın kendisi tarafından çekildiğini doğrulayan Aydın, "Tabi ki gelen parayı AK Parti İl Başkanı çekecek, bunun kadar doğal ne olabilir ki. Rant çevrelerinin kuyruğuna bastığımız için bu iddialarla karşı karşıya kalıyoruz. Söz konusu hadise bir iki ay önce yansıtılan bir hadisedir. Konudan genel merkezin haberi var. Genel merkez söz konusu kişiyle alakalı işlem yapmamızı talep etti. Bu şahsın partiye zarar verdiği, partiyi kasıtlı bir şekilde dayanaksız beyanlarla yıpratmaya çalıştığı ve beklentilerinin karşılanmadığından dolayı bu kirliliği oluşturduğuna genel merkez vakıf. Geçtiğimiz gün Yönetim kurulumuz toplanarak bir takım revizyon kararı aldı. Bu revizyon çalışmaları öğrenilince yalan ve karalamaya başladılar. Gönderilen parayı kesinlikle kişisel çıkarlarım için kullanmadım, partinin çalışmalarında kullandım. Bizim kendimizden ve abdestimizden şüphemiz yok. Bunlara karşı eyvallah etmeden yola devam edeceğiz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1003866/ak-parti-diyarbakir-teskilatinda-para-krizi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.