Evlat nöbeti 741'inci gününde

Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin evlat nöbeti 741. gününde devam ediyor.
Ankara Masası
|
12 Eylül 2021, Pazar - 13:36
Evlat nöbeti 741'inci gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'da farklı kentlerden Diyarbakır'a gelen ailelerin HDP il binası önünde başlattığı evlat nöbeti 741. günüde devam ediyor.

Kimlik ile montu HDP il binasından çıktı

Diyarbakır'da oturan inşaat işçisi Celil Begdaş, 2019 yılı Ramazan ayının ilk günü olan 5 Mayıs'ta ortadan kaybolan oğlu Yusuf'un HDP'liler aracılığıyla dağa kaçırıldığını ve montu ile kimliğinin HDP il binası içerisinde çıktığını iddia etti.

"Artık dayanacak gücümüz kalmadı"

Begdaş, "Şimdiye kadar hep kendi iradesiyle gittiğini söylediler, yalandır. Gelen çocuklar diyor ki zorla tutuluyor ve kaçamıyor. Çocuklar gelmek istiyorlar kaçamıyorlar hani kendi gönül rızalarıyla gitmiştiler, madem kendi rızalarıyla gitmişler bu ailelere telefon açsınlar, oradan da haber alamıyoruz. Kimse çocuğunun nerede olduğunu bilmiyor, HDP diyordu ki kendi rızasıyla gitmeyenleri orada tutmayacağız, çocuklarımızı zorla tutuyorlar. Çocuklara sesleniyorum eğer kaçabiliyorsanız kaçın. Gelin anne ve babanızın kucağına, anne ve babanız burada perişan oldu. Ceza yok bir şey yok, herkes anne ve babasının kucağına gidiyor, artık dayanacak gücümüz kalmadı. Yağmur, çamur hastalık demeden hep burada kaldık, evlatlarımız gelmeyene kadar buradan kalkmayacağız" dedi.

(İHA)  

http://www.ankaramasasi.com/haber/1003908/evlat-nobeti-741inci-gununde
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.