Irkının en güzel köpekleri Ankara'da seçildi

Uluslararası Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (UKIFED) tarafından gerçekleştiren "Köpek Şov Yarışması Şampiyonası"nda birinciliği Zeus ve Sancak aldı.
Ankara Masası
|
12 Eylül 2021, Pazar - 16:26
Irkının en güzel köpekleri Ankara'da seçildi

Uluslararası Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (UKIFED) tarafından üçüncü "Köpek Şov Yarışması Şampiyonası" düzenlendi.

30 Ağustos Zafer Parkı'nda düzenlenen yarışmada köpekler tek tek jürinin önüne çıktı. Jüri tarafından köpeklerin sahipleriyle parkurda normal ve hızlı tempodaki yürüyüşleri ve fiziklerine ilişkin çeşitli özellikleri değerlendirdi.

Yarışmaya 5 gruptan 286 köpek katılırken, "Genç Erkekler" kategorisinde çoban köpeği "Zeus", "Yörük Erkek Yetişkin Çoban Köpeği" kategorisinde ise Denizli'den gelen "Sancak" birinci oldu.

"Amacımız ırkının en iyilerini toplamak"

UKIFED Yerli Irklar Komite Başkanı Günhan Tüzüngüç de büyükşehirler başta olmak üzere Türkiye'nin farklı şehirlerinde yarışmalar düzenlediklerini dile getirerek, "Normal şartlarda yarışmayı ilan yoluyla yapmış olsaydık 500 civarı köpek gelirdi fakat amacımız bu değil. Irkının en iyilerini buraya toplayıp izletmiş olmak bizim için güzel oldu." dedi.

İzleyiciler, Kastamonu'daki sel felaketinden kurtarılan ve yarışma alanına getirilen yavru köpeklere de ilgi gösterdi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1004208/irkinin-en-guzel-kopekleri-ankarada-secildi

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.