Mamak'taki ASKİ çalışmaları ABB Meclisi'ne taşındı

Ankara'nın Mamak ilçesi Dereboyu Caddesi'nde aylardır süren ASKİ çalışması ABB Meclisi'nde gündeme geldi.
Ankara Masası
|
13 Eylül 2021, Pazartesi - 20:03
Mamak'taki ASKİ çalışmaları ABB Meclisi'ne taşındı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Eylül Ayı Toplantısı 5. Birleşimi'nde Mamak'ta devam eden ASKİ çalışmalarıyla ilgili peş peşe açıklamalar yapıldı.

AK Parti Mamak Belediye Meclis Üyesi Muhammet Abdullah Özer, bölgede aylardır devam eden çalışmaların bitirilememesinin yanı sıra su kesintilerinin bölge halkını zor duruma düşürdüğünü söyledi.

Özer, suların günde bir kaç saatliğine gece saatlerinde verildiğini ifade ederken "Mamak'ta Dereboyu Caddemizde Büyükşehir Belediyemizin alt yapı ile ilgili çalışmaları başladı. Çok uzunca sürdü. İşler bitti dendi, asfaltlama yapıldı. Bir de baktık bu sefer tekrar Dereboyu Caddesi'nin Türközü kısmından başlayarak tekrar kazı çalışmaları başladı. Bunların dışında daha da önemli olan şu; özellikle Dereboyu Caddesi'nin çevresindeki mahallerde su kesintileri oluşmaya başladı. Özellikle Kutlu Mahallemizde hanımefendiler, ev hanımları özellikle şikayetlerini belirtiyorlar. 24 saat suların akmadığını, aktığı zamanlarda 1 ya da 2 saat su verildiğini, bu 1 ya da 2 saat su verildiği saatlerin, gece 1 ya da 2 sularında olduğunu ,çamaşırla ilgili, bulaşıkla ilgili diğer ihtiyaçları ile ilgili çok ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade ediyorlar. Bunlara yapılan çalışmalarla ilgili, gerekli çalışmaların yapılmasını ve ilgililerin özellikle hanımefendilerin , ev hanımlarının bu temel ihtiyaç ile ilgili su ihtiyacı ile ilgili meseleyi biran önce çözüme kavuşturmalarını hasretle ve özlemle bekliyoruz." dedi.

"Keşke 3 ayda bitse"

Bölgedeki çalışmalarla ilgili bilgiyi ise Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu verdi.

Dereboyu Caddesi'nde içme suyu ve yağmur suyu hattı çalışmalarının yürütüldüğünü vurgulayan Yaşar Neslihanoğlu "Burada Mamak'taki ASKİ'nin çalışmalarından bahsedildi. Doğru, çalışma var. Nedir bu çalışma? Biri, yıllardır yapılmayan Mamak ile Gölbaşı arasındaki içme suyu hattı. Yani şuanda orası devam ediyor. Asbestli borularında değişimi ile ilgili. Diğer bir konuda, yıllardır yapılmayan 6 aydır çalışılıyor denilen yağmur suları hatlarının düzenlenmesi olayı. Arkadaşlar keşke 3 ayda bitse de 3 ayda yapılsa. Ama biz 20-25 yıldır bunun çilesini çektik. Mamak Belediyesi'nin önündeki durum belliydi. Yani şuanda orada iki çalışma var ikisi de yıllardır yapılmayan çalışmalar" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1005428/mamaktaki-aski-calismalari-abb-meclisine-tasindi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.