ABD, DEAŞ elebaşını öldürdüğü iddiaları doğrulayamadı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), DEAŞ elebaşını Kabil'de düzenlenen operasyonla öldürüldüğü iddialarını teyit edemedi. Öldürülen kişinin yardım kuruluşu çalışanı olduğu ortaya çıktığı gelen haberler arasında.
Ankara Masası
|
13 Eylül 2021, Pazartesi - 23:21
ABD, DEAŞ elebaşını öldürdüğü iddiaları doğrulayamadı


New York Times’ın, Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı yakınlarında, ABD'nin insansız hava aracıyla gerçekleştirdiği hava saldırısıyla ilgili araştırmasında hedef alınan Zemari Ahmadi'nin DEAŞ'a çalışmadığı ve iddia edildiği gibi aracında patlayıcı taşımadığı sonucuna varması tartışmalara neden oldu.

Ancak Pentagon bu saldırılardaki sivil kayıplarına ilişkin kanıtlar üzerine yorum yapmaktan kaçınıyor.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, günlük basın toplantısında, saldırıyla ilgili soruşturmayı ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığının yürüttüğünü belirterek soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Kirby, Kabil’e soruşturma için ekip gönderip göndermeyecekleri sorusuna, "Şu aşamada sahada inceleme yapmak için birilerinin oraya gönderileceğine dair bir plandan haberim yok." yanıtını verdi.

"Herhangi bir teyitte bulunamayacağım"

AA muhabirinin, “Daha önce size öldürdüğünüzü iddia ettiğiniz DEAŞ mensuplarının adlarını neden açıklamadığınızı sormuştum ve siz de bunun için zamanın uygun olmadığını ifade etmiştiniz. New York Times haberi bir DEAŞ’lıdan ziyade bir yardım kuruluşu çalışanını vurduğunuzu ortaya çıkardı. Şimdi öldürdüğünüzü belirttiğiniz DEAŞ mensubunun adını açıklamanızın zamanı gelmedi mi?” sorusuna yanıt veren Kirby, “Şu aşamada herhangi bir teyitte bulunamayacağım.” ifadelerini kullandı.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1005498/abd-deas-elebasini-oldurdugu-iddialari-dogrulayamadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.