Deniz Kuvvetlerine taze kan

Kendi savaş gemisini inşa eden Türkiye, deniz kuvvetlerine güç katacak yeni silah sistemlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete aldı.
Büşra Bayrak
|
23 Ağustos 2020, Pazar - 15:26
Deniz Kuvvetlerine taze kan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuzla'daki Desan Tersanesi'nde düzenlenen Yeni Deniz Sistemleri Teslim Töreni'ne katıldı.

 Erdoğan törende, savunma alanında güçlü ve bağımsız olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmelerinin mümkün olmadığının altını çizdi.

“Türkiye'nin demokratik hukuk devleti niteliğine yönelik her saldırıyı engelleyerek, her oyunu bozarak yolumuza devam edeceğiz." diyen Erdoğan, hedefin, kritik hiçbir alanda dışarıya ihtiyaç duymayacak bir savunma sanayi geliştirme ve üretim altyapısı inşa etmek olduğunu bildirdi.

Doğu Akdeniz'den Ege'ye, Kafkaslardan Afrika'ya kadar kendi politikalarımızı hayata geçirebiliyorsak sebebi siyasi, ekonomik ve teknolojik alanda geldiğimiz seviyedir. diyen” Erdoğan, Türkiye’nin bölgede oyun kurucu ve oyun bozucu olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu daha başlangıç" dedi.

Denizlerde caydırıcılık için uçak gemisi inşa edilmesi gerektiğini de vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 yıl içinde 5 büyük projenin hayata geçeceği müjdesini verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimiz inşallah 2023'te de hem dışarıdaki hem içerideki faşist kafalara hak ettikleri cevabı verecektir. Türkiye'nin tek amacı kendisinin ve dostlarının meşru haklarını korumaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları da söyledi:

"Türkiye savunma sanayisinde kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor."

“Kaybedecek tek bir anımızın olmadığı bilinciyle, çalışıyor, üretiyor, mücadele ediyoruz."

“Savunma sanayi duraklamayı kaldırabilecek bir alan değildir. Daha ileriye gitmek, daha gelişmişini üretmek mecburiyetindeyiz"

"Savunma sanayinde, takip eden değil takip edilen, tüketen değil üreten, yeniye öncülük eden bir üst aşamaya artık geçmemiz gerekiyor."

"Türkiye, dünyada kendi savaş gemisini tasarlayıp üretebilen 10 ülkeden birisidir."

"Anadolu'yu inşa ettik, şimdi gelin bir de artık bir veya iki ya da daha fazla uçak gemisi de inşa edelim. Herhalde yaparız değil mi? Çünkü denizlerde bu caydırıcılığa ihtiyacımız var. Bu adımı da atmamız lazım."

"Bugün 2 adet acil müdahale ve dalış eğitim botu, 2 yeni SAT botu ve 8 adet süratli devriye botunu Deniz Kuvvetlerine kazandırıyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/100600/deniz-kuvvetlerine-taze-kan
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.