Taliban'dan Türkiye'ye mesaj

Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanı Vekili Emirhan Muttaki, ilk kez düzenlediği basın toplantısında Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istedikleri mesajını verdi.
Ankara Masası
|
14 Eylül 2021, Salı - 21:11
Taliban'dan Türkiye'ye mesaj

Afganistan'da yönetimi ele geçiren Taliban'n geçici hükümetinin Dışişleri Bakanı Vekili Emirhan Muttaki, başkent Kabil'de Dışişleri Bakanlığında ilk kez basın toplantısı düzenledi.

Muttaki, Türkiye dahil diğer ülkelerle iyi ilişkiler kurmak istediklerini söyledi.

Türkiye ile görüştüklerini ifade eden Muttaki, "'Türkiye'den beklentimiz Afganistan halkının yanında olması ve Afganistan'ın altyapı çalışmalarına, özellikle Kabil havalimanının yeniden inşa edilmesi konusunda yardım etmesi. Bu konularda Türkiye ile irtibat halindeyiz. En yakın zamanda görüşmelerimiz sonuçlanabilir.'" diye konuştu.

Muttaki, Türkiye'nin iyi bir hükümete sahip olduğunu kaydetti.

Yardımlar adil dağıtılacak

İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen "Afganistan’daki İnsani Durum" konulu uluslararası konferansa değinen Muttaki, bu konferansta Afganistan'a 1,1 milyar dolardan fazla bağış sözü verilmesini olumlu karşıladıklarını belirterek teşekkür etti.

Muttaki, Taliban'ın, bağış yapan ülkelerle iş birliği yapacağını ve bu yardımların şeffaf bir şekilde dağıtılacağını vurguladı.

"ABD'nin yaptığı acımasızlık"

Ayrıca Asya Kalkınma Bankası ve İslam Kalkınma Bankasını, Afganistan'ın kalkınması için yardım etmeye çağıran Muttaki, "Afganistan'a ait paraların ABD tarafında bloke edilmesi acımasız bir harekettir. İnsani meseleler siyasetle ilişkilendirilmemesi gerekiyor." dedi

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1006797/talibandan-turkiyeye-mesaj
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.